Claas Arion 400 trekker

Premium Comfort-pakket voor Arion 460 en Arion 470

Datum: 20 juli 2021
Laatst bijgewerkt: 20 juli 2021
Door: Gert Vreemann
Claas komt voor de eerder dit jaar geïntroduceerde Arion 460 en 470 met het Premium Comfort-pakket. Dit pakket bevat onder andere een geveerde cabine, voorasvering en schakelautomatiek op de Hexashift-transmissie. Door de bundeling zijn de extra’s scherper geprijsd dan de opties afzonderlijk zouden kosten.
Claas Arion 400 trekker aan t ploegen

Claas stelt kopers van de Arion 460 en Arion 470 met een CIS- of CIS+-uitrusting nu in de gelegenheid om met het Premium Comfort-pakket hun trekkers in één keer van een aantal extra’s te voorzien. Tot het Premium Comfort-pakket behoren, naast een geveerde cabine en de Proactiv-voorasvering, ook de Hexashift-transmissie met Hexactiv-schakelautomaat, waarmee in verschillende rijstanden groepen en versnellingen automatisch kan worden geschakeld.

cabine Claas Arion trekker

Eveneens in het Premium Comfort-pakket opgenomen is de Smart Stop-functie. Die zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bij het naderen van verkeerslichten of kruispunten de transmissie automatisch wordt vrijgeschakeld wanneer de chauffeur tot stilstand afremt. Ook wordt de chauffeur verder ondersteund door cruisecontrol, een programmeerbaar kopakkermanagement en een CIS-kleurenmonitor in de rechter A-stijl. In vergelijking met de catalogusprijzen van de afzonderlijke opties levert het Premium Comfort-pakket een prijsvoordeel op van € 3000,-. Bovendien kunnen kopers hun Arion 460 of Arion 470 uitrusten met opties als een GPS-stuursysteem, Telematics en Isobus.