Je draagt hem in de hand of opgehangen in het nieuwe comfortdraagsysteem aan de zijkant van het lichaam

Nieuwe Stihl BGA 200-accublazer met comfortdraagsysteem

Datum: 17 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 29 juli 2020
Door: Gert Vreemann
De BGA 200-accubladblazer is met een blaaskracht van 21 newton het nieuwe topmodel onder de accubladblazers van Stihl. De BGA 200 is flexibel in gebruik dankzij het nieuw ontwikkelde comfortdraagsysteem in combinatie met een extra handgreep en gasvergrendeling.
Je draagt hem in de hand of opgehangen in het nieuwe comfortdraagsysteem aan de zijkant van het lichaam

De Stihl BGA 200 heeft een blaaskracht van 21 newton. Dat is twintig procent meer dan de voorheen krachtigste Stihl-accubladblazer, de BGA 100. Met een maximale luchtsnelheid van 84 meter per seconde en een luchtopbrengst van 941 kubieke meter per uur is hij geschikt voor professionele reiniging van grote oppervlakken, ook met natte bladeren. Met een geluidsvermogen van 93 dB(A) is deze accubladblazer geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen.

Het wisselen tussen beide systemen gebeurt in één handomdraai.

Je draagt hem in de hand of opgehangen in het nieuwe comfortdraagsysteem aan de zijkant van het lichaam. Het wisselen tussen beide systemen gebeurt in één handomdraai. Het regelen van de gewenste blaaskracht gebeurt in drie niveaus via een keuzeschakelaar op de bedieningshendel. Een bijkomende boost-functie levert de maximale blaaskracht. Daarnaast heeft de BGA 200 een nieuwe blaaspijp, die je met één druk op de knop in lengte kunt verstellen.

De BGA 200 is uitgerust met een 36-volt-lithium-ionaccu van het Stihl Pro-accusysteem.

Een tweede handgreep voorkomt vermoeidheid, vooral bij langdurige inzet. Ondanks de sterke luchtstroom draait de BGA 200 niet en is hij hiermee dus niet extra belastend voor de pols. De BGA 200 is uitgerust met een 36-volt-lithium-ionaccu van het Stihl Pro-accusysteem. Je kunt die dragen aan een heupgordel of in een rugzaksysteem (Stihl AP-serie). Met de ruggedragen Stihl AR-serie-accu is de BGA 200 een volledige werkdag inzetbaar.