steelwrist SQ50

Nieuwe Steelwrist SQ50

Datum: 19 mei 2022
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2022
Door: Gert Vreemann
Steelwrist breidt het aanbod van snelwissels en tiltrotators uit met de SQ50, een volautomatische high-flow- en Open-S-compatibele oplossing voor middelgrote graafmachines. Met de nieuwe Absolute Rotation Sensor werken de tiltrotators X12 en X14 ook nauwkeuriger. De nieuwe reeks SQ50-snelwissels en -tiltrotators voor graafmachines van zeven tot dertien ton zijn te zien op de SMT klantdagen.

steelwrist SQ50

Uitstekende flow-eigenschappen en een concurrerende bouwhoogte en gewicht zijn belangrijke voordelen van de SQ50 die Steelwrist opgeeft. De SQ50 voldoet aan de specificaties van de Open-S-standaard voor volautomatische snelwissels. De SQ50-snelwissels en -tiltrotators zijn onlangs voor het eerst getoond op de Vei en Anlegg-beurs in Noorwegen. De SQ50 zal geleidelijk worden ingevoerd op X12- en X14-tiltrotators, wat betekent dat toekomstige S-type-snelwissels en tiltrotators kunnen worden geüpgraded naar het SQ-type.

steelwrist SQ 50

De S50- en SQ50-snelkoppelingen zijn van gegoten staal en hebben een dubbele borging in de vorm van de veilige Steelwrist Front Pin Lock. De X12- en X14-tiltrotators zijn opnieuw ontworpen met een nieuwe ophanging en snelwissel om het mogelijk te maken om ze in een later stadium te upgraden van S50 naar SQ50, zelfs als je de SQ niet in de oorspronkelijke bestelling had opgenomen. De eerste X12- en X14-tiltrotators van de nieuwe generatie zullen in het derde kwartaal van 2022 de fabriek verlaten.

Met de introductie van de SQ50 is de Qplus-technologie geüpdatet om tot twintig procent hogere debieten mogelijk te maken. Hiermee kun je de beschikbare hoge debieten gebruiken die uitrustingsstukken op middelgrote graafmachines vereisen. Met de introductie van SQ50 zal Steelwrist in 2022 ook een nieuwe Absolute Rotation Sensor introduceren om een hogere nauwkeurigheid te geven aan Machine Control Systems. Absolute sensoren zorgen voor een eenduidig digitaal signaal bij elk punt van een beweging en zijn daarmee altijd in staat de positie te bepalen. Steelwrist zal de SQ50 tonen op de SMT klantdagen in Emmeloord op 8 en 9 juni aanstaande.