dezeure universele aansluiting

Dezeure komt met universele zuigarm

Datum: 9 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 9 maart 2023
Door: Gert Vreemann
Dezeure ontwikkelde voor zijn Bronto- en Transline-mengmesttanks een universele zuigarm. Zo kan er vlot worden gewisseld tussen mengmest rechtstreeks uit de opslagkelder zuigen of mengmest aanzuigen via een zuigtrechter of -station. In combinatie met een hulpstuk kan er gewisseld worden zonder dat de chauffeur uit de cabine hoeft.
dezeure universele aansluiting

Het aanzuigen van mengmest kan met de nieuwe zuigarm rechtstreeks uit de opslagput of via een aanzuigtrechter zonder dat de chauffeur de trekkercabine hoeft te verlaten. Het was eerder niet mogelijk om beide te combineren. Met de nieuw ontwikkelde zuigarm met wisselsysteem kan er eenvoudig en vlot worden gewisseld tussen aanzuigen door middel van een semi-flexibele buis of aanzuigen vanuit een trechter. Het wisselsysteem is voorzien van snelsluitingen. Voor het meenemen van de aanzuigtrechter heeft Dezeure een geïntegreerde bevestiging aan de tank.

De nieuwe zuigarm is leverbaar in acht- en tienduims uitvoering. Deze is voorzien van een geïntegreerde turbovuller. De eerste machines die zijn uitgerust met deze nieuwe zuigarm zullen al tijdens het komende mengmestseizoen worden ingezet.