Doosan DX 380 DM-7 sloop graafmachine

Derde model Doosan-sloopgraafmachine

Datum: 16 september 2021
Laatst bijgewerkt: 16 september 2021
Door: Gert Vreemann
Doosan heeft de DX380DM-7 gelanceerd. Dit is het derde model in de nieuwe serie High Reach-sloopgraafmachines, naast de bestaande DX235DM- en DX530DM-modellen die vorig jaar werden gelanceerd. Deze machine is uitgerust met een multiboom-giek om een grondverzetgiek op twee verschillende manieren te kunnen monteren.
Doosan DX 379 sloop graafmachine

De Doosan DX380DM-7 heeft een hydraulisch verstelbare onderwagen, die uitschuift tot een maximale breedte van 4,37 meter. De onderwagen kan hydraulisch worden ingeschoven tot binnen de drie meter transportbreedte. Er zit automatische smering op het uit- en inschuifsysteem. Dankzij een cabine met een kantelhoek van dertig graden is deze machine geschikt voor hoger sloopwerk. De sloopgiek heeft een bereik tot 23 meter penhoogte. Zoals alle Doosan-sloopgraafmachines is de DX380DM-7 voorzien van alle standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals een FOGS-cabinebescherming, veiligheidskleppen voor de giek, tussengiek en armcilinders en een stabiliteitswaarschuwingssysteem.

Net als de andere modellen in de High-Reach reeks heeft de DX380DM-7 een modulair giekontwerp en een hydraulisch vergrendelingsmechanisme. Hiermee kun je vlot wisselen tussen een sloopgiek en een grondverzetgiek. Bij de multiboom-giek kan een grondverzetgiek op twee verschillende manieren worden gemonteerd. Bij het koppelen wordt gebruik gemaakt van een cilindersysteem om de borgpennen op hun plek te duwen. Met een graafarm heeft de DX380DM-7 een maximale hoogte van 10,43 meter.