case D serie minigraafmachines

Case komt met D-serie ‘Eurocomach’-minigraafmachines

Datum: 11 mei 2022
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2022
Door: Gert Vreemann
CNH Industrial pakt na de overname van de Italiaanse fabrikant Sampierana S.p.A (Eurocomach) in augustus vorig jaar door met de lancering van de Case D-serie minigraafmachines. Deze machines in de klasse van één tot zes ton zijn een voortzetting van de lijn van Eurocomach en worden daar ook gebouwd. Alle modellen zijn leverbaar met een tweedelige giek en worden er ook twee volledig elektrische modellen leverbaar.
case D serie minigraafmachines

In augustus vorig jaar kwam officieel het nieuws naar buiten dat CNH Industrial met de overname van negentig procent van de aandelen Sampierana S.p.A. eigenaar was geworden van deze onderneming, die in de eigen fabriek Eurocomach-grondverzetmachines en Sampierana-producten fabriceert. Toen werd ook al aangekondigd dat deze producten zouden worden opgenomen in het grondverzetprogramma van CNH Industrial. Het concern heeft duidelijk doorgepakt en kondigt nu al de complete lijn Case D-serie minigraafmachines aan, die rechtstreeks afstammen van de Eurocomach-producten, zoals de ruim een jaar geleden gepresenteerde vier- tot vijftons Eurocomach-minigraafmachines en de in november aangekondigde elektrische 15X-minigraafmachine. Daarmee neemt Case Construction Equipment dus afscheid van de huidige C-serie minigravers, die voortkwamen uit de strategische alliantie van Case met Hyundai Heavy Industries. De nieuwe Case D-serie minigraafmachines omvat twintig modellen van één tot zes ton, inclusief twee elektrische modellen.

case CX 15  elektrische minigraafmachine

De twee elektrische modellen, die beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2023, zijn machines in de klasse van één tot drie ton. De CX15EV is het eerste model, dat al werd gepresenteerd op de CNH Industrial Capital Markets-dag in februari van dit jaar. Deze 1,3-tons machine heeft een 16 kW elektromotor in combinatie met een 21,4 kW batterij, die met een snellader binnen twee uur is op te laden. Van het tweede model zijn nog geen specificaties vrijgegeven.

Case CX 65 D serie minigraafmachine

De minigraafmachines zijn leverbaar met maximaal drie hulpcircuits met elektro-hydraulische proportionele regeling en een reeks hydraulische en mechanische snelkoppelingen. Er zijn binnendraaiers beschikbaar voor de hele reeks. Deze zijn allemaal leverbaar met tweedelige giek. Dat is volgens Case CE uniek op de modellen van 2,0, 4,5 en 5,5 ton. Bijkomende belangrijke kenmerken die in alle modellen terug te vinden zijn, zijn de elektro-hydraulische bedieningselementen, hydraulische instellingen, een elektronisch gestuurde loadsensing-pomp en oliestroomverdelende regelkleppen.

Voor het machinistencomfort zijn er zaken als automatische airconditioning en verwarming, snelkoppelingen en een aanpasbare elektro-hydraulische bediening. De digitale Aux1-, Aux2- en Aux3-stroominstellingen bieden machinisten een hoge mate van controle voor elke specifieke inzet. Case CE heeft deze reeks minigravers opgenomen in Case Service Solutions. Case SiteWatch en SiteConnect zijn vanaf 2023 beschikbaar op de nieuwe D-serie minigraafmachines. Case stelt ze deze maand officieel voor aan de dealers en dan zullen ook de specificaties bekend worden gemaakt.