trimble  1060 display

Snellere Trimble GFX-1060 en GFX-1260

Datum: 3 november 2022
Laatst bijgewerkt: 3 november 2022
Door: Gert Vreemann
Trimble voegt met de GFX-1060 (10 inch) en de GFX-1260 (12 inch) twee nieuwe displays toe aan de GFX-displayserie. Met snellere processoren en vier keer meer werkgeheugen dan de voorgangers zijn deze nieuwe displays voorbereid op de gevraagde hogere capaciteit. De GFX-1060 en GFX-1260 hebben dezelfde bekabeling en Precision-IQ-software als de GFX-350 en GFX-750.

trimble  1060 display

De nieuwe displays hebben qua snelheid en geheugen een flinke boost gekregen ten opzichte van de vorige generatie displays. Hiermee speelt Trimble in op de steeds geavanceerder wordende nieuwe technieken bij landbouwmachines. Daarnaast wordt er steeds meer data vergaard en is het bovenal belangrijk dat het ook gebruiksvriendelijk blijft voor de chauffeur. De intuïtieve Precision-IQ-software zorgt ervoor dat elke chauffeur er snel mee vertrouwd is en complexe machines toch eenvoudig te bedienen zijn.

De GFX-1060 en de GFX-1260 hebben dezelfde bekabeling en Precision-IQ-software als de GFX-350 en de GFX-750. Hierdoor passen de nieuwe displays naadloos binnen een machinepark waar al wordt gewerkt met Trimble GFX-displays. Door de modulaire opbouw kan er worden gekozen voor verschillende stuursystemen, nauwkeurigheden en uitbreidingsmogelijkheden, zoals Isobus, sectieregeling, variabele afgifte of draadloze data-uitwisseling.

trimble display 1060

Een van de kenmerken waar de Trimble GPS-systemen om bekend staan, is de merkonafhankelijkheid. Dit geldt voor toepassing op zowel de trekker als het werktuig. De GFX-displays met de NAV-900 GNSS-ontvanger zijn compatibel met meer dan 10.000 voertuigmodellen van meer dan veertig merken. Door de volledige Isobus-ondersteuning kunnen vele machines worden aangestuurd voor bediening, sectieregeling en variabele afgifte op basis van taakkaarten.

De Trimble GFX-displays beschikken allemaal over wifi en Bluetooth en kunnen draadloos data uitwisselen met andere displays in het veld en met kantoor. Dankzij AutoSync wordt alle data geheel automatisch op de achtergrond gesynchroniseerd en heb je op al je displays dezelfde perceelsdata en machineconfiguraties. Daarnaast kun je op Taakkaart.nl taakkaarten maken voor variabele afgifte en deze draadloos naar de terminal in het veld sturen. De nieuwe Trimble GFX-1060 en GFX-1260 zijn vanaf begin december leverbaar.