SLIM-subsidie

SLIM-subsidie aanvragen? Dit kan tot en met 31 maart

Datum: 23 maart 2022
Laatst bijgewerkt: 23 maart 2022
Door: Marie-José Lamers
Tot en met 31 maart kun je nog een beroep doen op de SLIM-subsidieregeling. SLIM staat voor Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In Mkb-ondernemingen. Wil je bijvoorbeeld starten met functioneringsgesprekken of leermeesters opleiden? Maak gebruik van de SLIM-subsidie, want deze trajecten vallen hier ook onder.

Marie-José Lamers is adviseur personeelsmanagement binnen Cumela Advies. Zij ziet de SLIM-regeling als een stimulans om je HR-beleid verder te professionaliseren. “Dit is een kans om personeel te binden aan je bedrijf. Medewerkers moeten langer doorwerken door het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Voor zowel werkgever als werknemer is het belangrijk om hierop in te spelen. In een krappe arbeidsmarkt, zoals we deze kennen in de cumelasector, is het extra belangrijk om personeel te blijven binden."

Marie-Jose Lamers
Advies nodig?

Wil je graag sparren of advies over de mogelijkheden binnen de SLIM-regeling? Neem contact op met Marie-José Lamers via [email protected] of bel 06 46 22 42 93. We helpen je graag!

Subsidiemogelijkheid

Het subsidiepercentage bedraagt 60 procent van de subsidiabele kosten. Bij initiatieven voor kleine ondernemers met minder dan 50 medewerkers bedraagt het percentage zelfs 80 procent. Subsidie aan individuele mkb-werkgevers of werkgevers in het grootbedrijf in de landbouw-, horeca- en recreatiesector worden verleend als de subsidiabele kosten ten minste 5.000 euro bedragen. Deze ondergrens geldt niet voor een aanvraag om subsidie voor derde leerweg trajecten.

Let op: de toekenning vindt plaats op basis van loting. Alleen goedgekeurde aanvragen worden meegenomen in de loting. Zorg dus dat je aanvraag op tijd binnen is!

Wat kun je met de SLIM-subsidie doen?

In de regeling zijn vier activiteiten genoemd waarvoor je als ondernemer een subsidie kunt aanvragen: doorlichten van de onderneming, loopbaan- en ontwikkeladviezen, een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen óf het bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg.

Hulp nodig?

Heb je al een concreet plan, maar heb je hulp nodig bij het indienen van je subsidieaanvraag? Dan kun je gebruikmaken van de diensten van Karin Dekens van KD Consulting. Zij kan de gehele subsidieaanvraag voor je verzorgen en vertelt je onder welke condities zij dit voor je kan doen. Je kunt haar bereiken via [email protected] of bel naar 06 24 70 23 60.