Cumela commercial agrarisch

Scholingssubsidie beschikbaar

Datum: 17 november 2021
Laatst bijgewerkt: 7 december 2021
Door: Lajos Bax
Behoud van ervaren personeel is de komende jaren zeer belangrijk voor werkgevers en werknemers in onze sector. Om werkgever en werknemer duurzaam met elkaar te verbinden, kan jij gebruik maken van de regeling scholingsvouchers.

Aanvragen van de scholingsvouchers is helaas niet meer mogelijk

Per bedrijf dat aangesloten is bij de cao Groen, Grond en Infrastructuur is een bedrag van maximaal € 3.000,- beschikbaar voor trainingsmogelijkheden die werknemer en werkgever samen verder brengt. Voor 2022 is er een eerste budget van € 75.000,- beschikbaar. Een onafhankelijke opleidingscoach namens werkgevers en vakbonden begeleidt het proces op het bedrijf.

Let op: de inschrijvingstermijn loopt van 17 november 2021 t/m 3 december 2021

Hoe werkt het? 

  1. Werknemer en werkgever kiezen in goed overleg een relevante training die hen allebei verder brengt de komende jaren. De gekozen training is relevant voor het bedrijf én sluit aan op het ontwikkelingsperspectief van de individuele medewerker. 
  2. De werkgever geeft zich op voor deelname aan de regeling scholingsvouchers, voordat de training van start gaat. De inschrijvingstermijn loopt van 17 november 2021 t/m 3 december 2021.
  3. Zodra het bedrijf de toekenning heeft gehad maakt de scholingscoach een afspraak met de werknemer en zijn leidinggevende voor een ontwikkelgesprek.
  4. De scholingscoach stelt het Persoonlijk Ontwikkel Plan op en bewaakt de voortgang. Daarna kan er worden gestart met de training/opleiding.
  5. Na de met goed gevolg afgeronde opleiding wordt het bedrag van de opleiding uitgekeerd aan de werkgever

Meer weten? 
Heb je nog vragen over deze regeling? Stuur een mail naar [email protected] dan helpen we je graag. Bekijk ook ons actuele Opleiding & Trainingsaanbod via www.cumela.nl/opleiding-training