Pottinger Servo T 600 on land ploeg

Pöttinger Servo T 6000-on-landploeg

Datum: 22 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 22 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Fabrikant Pöttinger levert de Servo T 6000-ploeg nu desgewenst in on-land-uitvoering. Pöttinger speelt hiermee in op de behoefte voor bovenover ploegen bij met name zware trekkers in rupsuitvoering of op brede banden of dubbellucht. Pöttinger heeft de uitvoering zodanig uitgevoerd dat er op de kopakker vlot mee kan worden gekeerd.
pottinger servo T 6000 on land ploeg

De Servo T 6000-on-landploeg is ontwikkeld voor inzet met zware trekkers tot circa 368 kW (500 pk). Pöttinger geeft aan dat met deze ploeg bovenover kan worden geploegd tot vier meter (banden) breedte. Vanwege de breedte van de zevenscharige ploeg is bovenover ploegen voor deze klasse trekkers een serieus voordeel. De trekker rijdt dan niet meer (scheef) door de voor en vanwege de centralere plek voor het midden van de ploeg is het krachtenspel gunstiger. Dat geeft volgens Pöttinger een betere gewichtsoverdracht. Uiteraard ploeg je op de stuurautomaat.

Voor het keren op de kopakker beweegt het ploegframe eerst naar buiten, zodat de ploeg de trekker in het midden volgt. Voor een exacte diepte van de eerste schaar kan een extra vrij pendelend tastwiel worden gemonteerd. Voor deze versie is geen extra hydraulische aansluiting nodig.