Vicon FastBale non stop perswillelcombinatie

Op tijd reserveren voor de Vicon FastBale Roadshow

Datum: 18 december 2020
Laatst bijgewerkt: 18 december 2020
Door: Gert Vreemann
In de maanden januari en februari 2021 gaat Vicon een roadshow rond de non-stop perswikkelcombinatie FastBale organiseren in Nederland en België. Als gevolg van de coronamaatregelen is het noodzakelijk dat iedere geïnteresseerde zich vooraf aanmeldt.

Vicon FastBale in actie

De roadshows worden georganiseerd op diverse plaatsen, zoals Borculo, Drachten, Lexmond, Middenmeer, Voerendaal, Geel en Kemmel. Op deze wijze kost het de loonwerker weinig tijd en kunnen de shows met kleine gezelschappen plaatsvinden. Tijdig aanmelden in verband met de beschikbare tijd en plaats is aan te raden. Dat kan nu al op: www.vicon.nl/Landingspagina/Roadhow. Op deze aanmeldpagina staan ook twee video’s waarin loonwerkers (Smit op Texel en Folkertsma uit Warns) aan het woord komen die al lange tijd met de FastBale werken. Ook het principe van de twee vaste perskamers wordt in een animatie getoond.

Vicon Fastbale in praktijk

De Vicon FastBale is een nonstop-perswikkelcombinatie. Vanwege het nonstop persen en wikkelen geeft de FastBale een toename van de productiviteit (60 tot 70 balen per uur versus 35 tot 40 stuks bij conventionele perswikkelcombinaties) en een sterk verbeterd comfort voor de gebruiker. Vicon heeft ervaren dat zelf zien belangrijk is. Denk aan hoe de twee vaste perskamers samenwerken, hoe zowel net- als foliebinding op de machine kan worden geplaatst, de geïntegreerde balenkeerder, de snelle doorvoer, de hoge wikkelsnelheid en de compacte afmetingen, waardoor elk perceel bereikbaar is. Dat is ook de hoofdreden van de vele roadshows in januari en februari. Uiteraard is er ook het nodig rekenwerk voor het bepalen van de rentabiliteit. Vicon rekent voor dat je voor bijvoorbeeld 300 balen persen per baal zo’n twintig seconden tijdwinst boekt. In totaal bespaar je dan anderhalf uur werk.