NL leer door, leren, man

Tijd dringt voor subsidieaanvraag SLIM-regeling

Datum: 7 september 2021
Laatst bijgewerkt: 24 september 2021
Tot en met 30 september kun je nog een beroep doen op de SLIM-regeling. Een subsidie die al meerdere cumelabedrijven benut hebben om het HR-beleid verder te professionaliseren. "Zie het als een stimulans om iets te aan te pakken wat je toch al wilde aanpakken en waar je veel plezier van gaat hebben", zegt Marie-José Lamers, adviseur personeelsmanagement bij Cumela Advies.

"Denk praktisch? Wil je een opstart maken met het invoeren van functioneringsgesprekken binnen het bedrijf? Of wil je leermeesters opleiden? Maak gebruik van de SLIM-regeling, want deze trajecten vallen er ook onder", zegt Lamers. Zij weet dat al meerdere cumelaleden gebruik hebben gemaakt van deze regeling er positief op terugkijken. "Grijp deze mogelijkheid aan en zie de subsidiemogelijkheid als een stimulans om het HR-beleid verder te professionaliseren."

Verbeteren personeelsbeleid
"Het is een kans om personeel te binden aan je bedrijf, wat weer aansluit bij een leven lang ontwikkelen. Juist dat is door de veranderingen op de arbeidsmarkt van steeds groter belang", zegt Lamers wanneer ze ingaat op het belang van een goede HR. "Mensen moeten langer doorwerken door de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en banen veranderen razendsnel door technologische ontwikkelingen. Voor zowel werkgevers als werkenden is het belangrijk om hierop te anticiperen. Daarnaast is het in een krappe arbeidsmarkt, zoals we deze kennen in de cumelasector, erg belangrijker om het personeel te blijven binden."

Hoogte subsidie
Het subsidiepercentage bedraagt 60 procent van de subsidiabele kosten. Bij initiatieven voor kleine ondernemers (minder dan 50 werknemers) bedraagt het subsidiepercentage zelfs 80 procent. Voor subsidieverlening wordt een ondergrens vastgesteld. Subsidie aan individuele mkb-werkgevers of werkgevers in het grootbedrijf in de landbouw-, horeca- en recreatiesector worden verleend indien de subsidiabele kosten ten minste 5.000 euro bedragen. Deze ondergrens geldt niet voor een aanvraag om subsidie voor derde leerweg trajecten.

Loting
Hou er rekening mee dat de toekenning op basis van loting zal plaatsvinden. Als de aanvraag is goedgekeurd zal deze meelopen in de loting.

Wat te doen?

  • Wil je sparren of advies over de mogelijkheden binnen de SLIM-regeling neem contact op met Marie-Jose Lamers, adviseur Personeelsmanagement, mail daarvoor naar: [email protected] of bel naar: 06 - 46 22 42 93.  
  • Heb je al een concreet idee of plan en hulp nodig om dit plan met de juiste omschrijving in te dienen, neem direct contact op met KD Consulting, Karin Dekens via [email protected] of bel naar: 06 - 24 70 23 60. Zij kan de gehele subsidieaanvraag verzorgen en legt uit onder welke condities zij de aanvraag voor jou kan verzorgen.