Toolbox

Succesvolle toolboxvideo's krijgen een vervolg

Datum: 22 september 2020
Laatst bijgewerkt: 22 september 2020
Door: Corina van Zoest-Meester
De video's over toolboxen - toolboxvideo's- blijken een groot succes te zijn en daarom komt er een vervolg. Zo gaan er in 2021 nog twaalf video's gemaakt worden. Hoewel ze in eerste instantie bedoeld zijn voor toolboxen blijken ze ook goed gebruikt te kunnen worden in het onderwijs. Het ontwikkelen hiervan is een initiatief van Cumela en sociale partners.

"De meest succesvolle video tot nog toe is die over lading zekeren", zegt Corina van Zoest-Meester wanneer ze terugblikt op de gemaakte video's. "Het bleek een onderwerp te zijn waarvan het niet helemaal helder was hoe je dat nu op een goede manier moet doen. Door de video kwam dat aan het licht en werd de discussie hierover geopend."

Groot bereik
Ook de andere video's over het instellen van een bureaustoel, veilig manoeuvreren en werken met een aftaktussenas werden goed ontvangen. "De laatste wordt ook ingezet door scholen", zegt Corina. Ze is blij met het goede resultaat. Uiteindelijk worden de video's gemaakt met het doel zoveel mogelijk mensen te informeren. "Of dat nu gebeurt tijdens een toolboxmeeting in de kantine van je werkgever, via facebook, via Mooi Vakman of school doet er dan niet toe. Zolang onze boodschap maar een zo groot mogelijk bereik heeft en op die manier veilig werken wordt gestimuleerd." 

"Met goedkeuring van de sectorcommissie worden er volgend jaar nog twaalf video's gemaakt. Wat inhoudt dat we de komende maanden nog diverse toolboxen met je kunnen gaan delen", zo sluit Corina af. 

 

Initiatief Cumela en sociale partners

Het ontwikkelen van toolboxvideo's in een initiatief van Cumela en de sociale partners en mogelijk gemaakt met subsidie van Colland. Het is een aanvulling op de papieren toolboxen die in het Vakblad Grondig verschijnen. Met de toolboxen willen we gezondheidsklachten en ongelukken voorkomen en veilig werken bevorderen.  Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor de nieuwste ToolboxTips!