kantoorfoto klein

STAP-regeling geopend!

Datum: 2 maart 2022
Laatst bijgewerkt: 30 maart 2022
Op 1 maart is de STAP-regeling opengesteld. Met deze regeling kan vrijwel iedereen 1.000 euro subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Binnenkort hopen we dat ook de cursussen van Cumela Opleiding & Training onder deze regeling valt.

De STAP-regeling is opgezet om iedereen een leven lang te laten leren. Iedereen kan hiervoor 1.000 euro subsidie krijgen. Dit geld kun je besteden aan een cursus buiten je werk, maar kun je ook gebruiken om je verder te scholen in je eigen vak. De enige eis die aan een opleiding wordt gesteld is dat het gaat om een professionele opleiding. Daarom moet een aanbieder van een opleiding daarvoor gecertificeerd zijn.

Cumela Opleiding & Training is bezig om hiervoor de juiste certificering te behalen, zodat iedereen uit de sector een passende opleiding kan volgen en zich zo blijft ontwikkelen in onze sector. De verwachting is dat deze certificering binnenkort rond is. Vanaf dat moment kunnen mensen zich voor onze cursussen inschrijven en daarmee de subsidie aanvragen.

In totaal is dit jaar 160 miljoen euro beschikbaar. Iedereen moet het budget zelf aanvragen bij het UWV, maar krijgt het geld niet zelf in handen.  Mensen die een toezegging hebben, kunnen hiermee inschrijven en geven de aanbieder daarbij een machtiging om dit geld als de opleiding is afgerond te incasseren bij het UWV.

Zodra Cumela de certificering rond heeft, zullen we dit melden en kunnen bedrijven werknemers stimuleren om hiervan gebruik te maken.

Meer informatie over het STAP-budget?