graafmachine

Regels rondom oproepkrachten

Datum: 20 december 2018
Laatst bijgewerkt: 12 februari 2020
Alle informatie die relevant is voor werken met een oproepkracht hebben wij gebundeld in een themadocument. Dit document vind je hier. Ook vind je er een modelbrief en een toelichting. Zo hopen we je snel wegwijs te maken in de eisen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) aan jou gaat stellen.

Vanaf 1 februari moet je voor het eerst aan je oproepkrachten een aanbod doen voor een vaste arbeidsomvang. Dit gaat dan om oproepkrachten die al twaalf maanden als oproepkracht (geen arbeid geen loon) voor je werken. Het is een van de verplichtingen die voortkomt uit de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Bij dit bericht vind je een voorbeeld voor de brief die je aan de oproepkracht kunt sturen. Afhankelijk van de reactie van de oproepkracht ga je óf op dezelfde voet verder óf de oproepkracht krijgt een arbeidsovereenkomst met een vaste omvang, qua uren. Dit kan bepaalde tijd zijn of onbepaalde tijd. De spelregels inzake de ketenregeling e.d. zijn gewoon van toepassing. Je vindt hieronder onze model-arbeidsovereenkomsten, toelichting hierop en we hebben alle informatie die relevant is voor een oproepkracht gebundeld in een themadocument.