Stop Diefstal raamsticker

GPS-dieven zijn weer op pad

Datum: 29 april 2021
Laatst bijgewerkt: 4 mei 2021
Door: Gerwin Otten
De avondklok is er nog maar net één avond af en in de nacht van woensdag 28 april op donderdag 29 april is er in Noord-Brabant ingebroken bij een loonbedrijf. De buit was groot, er zijn meerdere GPS-sets en bedieningsschermen gestolen. Ook nu zijn de dieven weer via de achterkant, over het bouwland, op het terrein gekomen. De achterkant is in bijna alle gevallen de zwakke schakel in de beveiliging van bedrijven.

Voorkomen is een uitdaging, maar met de volgende zaken kun je diefstal al veel lastiger maken:

  • Plaats sterke verlichting met sensoren op het terrein.
  • Berg, indien mogelijk, apparatuur op een veilige plek op en overleg met je verzekeraar of het dan verzekerd is.
  • Registreer serienummers en markeer je apparatuur met niet verwijderbare labels.
  • Overweeg een goed elektronisch alarm op loodsen en/of voertuigen.
  • Cameratoezicht op het bedrijf zorgt ervoor dat daders afschrikken of herkend worden.
  • Wees alert, let goed op wie er interesse heeft in je bedrijf of de omgeving.
  • Maak foto’s en meld verdachte situaties direct bij de politie.
  • Zet een (buurt)preventie-app op en deel informatie.
  • Ben je toch slachtoffer; geef bij de politie aan dat sporenonderzoek dringend nodig is voor onderzoek en laat het Cumela weten.

In februari is Cumela gestart met de Stop Diefstal campagne. Een campagne die er is om jou als ondernemer te stimuleren kostbare GPS-apparatuur te registeren en te markeren. Cumela Verzekeringen stelt gratis sets met permanente labels en waarschuwingsstickers beschikbaar voor leden van Cumela en klanten van Cumela Verzekeringen. Ook niet-leden kunnen een markeerset aanvragen tegen een actietarief van 35,- euro exclusief BTW. Een set bestaat uit twintig permanente labels en tien waarschuwingsstickers. 

Attendeer collega-bedrijven op de Stop Diefstal labels die je als lid gratis kunt aanvragen

Plak de permanente labels op!
Heb je de labels en stickers aangevraagd en ontvangen? Plak ze dan meteen op je apparatuur en doe dat vooral op een plaats waar ze goed zichtbaar zijn. Op die manier hopen we niet alleen de apparatuur na diefstal sneller te kunnen traceren, maar vooral dieven te ontmoedigen om ze te stelen.   

Aanvragen labels Stop Diefstal

Heb je nog geen markeringsset aangevraagd doe het dan hier.

Cumela zoekt samen met CEETTAR en de Europese koepel van leveranciers van bouw- en agrarische apparatuur naar een structurele oplossing. Hiervoor willen we ook graag van ervaringen horen als je bestolen bent. Dus als je slachtoffer bent, geef dit dan door aan onze bedrijvenadviseur Gerwin Otten via 06 229 507 13.