bodemup

BodemUp wedstrijd; hoe zorg jij voor een betere bodem

Datum: 12 mei 2022
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2022
Door: Toon van der Stok
Heb je als loonwerker mooie nieuwe ideeen voor een beter bodembeheer en ben je actief in Noord-Brabant dan kun je meedoen aan de BodemUp wedstrijd. De beste inzending wint een prijzenpakket ter waarde van 4500 euro.

BodemUp is een project in Brabant waar ook Cumela een bijdrage aan levert. Binnen het project zijn honderden agrarische ondernemers en loonwerkers al aan de slag gegaan met maatregelen om landbouwpercelen te verbeteren.

Om de creativiteit verder te stimuleren organiseert het project nu een wedstrijd waarbij bedrijven die actief zijn in Noord-Brabant hun idee om de bodem te verbeteren kunnen insturen. De manier waarop je dat doet speelt ook een rol bij de beoordeling, dus geef het een creatief jasje. Maak een filmpje, gedicht, foto of een mooie brief om het te verkopen aan de organisatie en dus aan collega’s. Als inspiratie om de bodem te verbeteren.

De allerbeste inzending wint prijzen met een waarde van ongeveer 4500 euro. De nummers twee en drie krijgen een pakket ter waarde van respectievelijk 2500 en 1500 euro. De beste 20 inzendingen krijgen een BodemUp toolbox ter waarde van 500 euro.

De beste drie inzendingen worden daarnaast nog bezocht door een filmteam van ZLTO die een mooi inspirerend filmpje maken over je bedrijf en de manier waarop je met de bodem bezig bent.

Aanmelding is mogelijk tot 31 mei