De Doosan DX 300 Electric draait proef

Bastina van Houwelingen vertegenwoordigt sector binnen SKAO

Datum: 3 maart 2021
Laatst bijgewerkt: 3 maart 2021
Door: Manon Jansen
Bastina van Houwelingen neemt namens Cumela en MKB INFRA de zetel binnen het Centraal College van Deskundigen (CCvD) van SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen) in. Voorheen leverde MKB INFRA een afgevaardigde voor het college, maar in overleg heeft Cumela een kandidaat gezocht die de belangen van beide brancheorganisaties kan vertegenwoordigen.

SKAO is de eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder en verantwoordelijk voor het gebruik en de doorontwikkeling van het certificeringsschema. De CO2 -Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten.
Het CCvD is operationeel beheerder van deze ladder, primair verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het certificeringsschema en functioneert als aanspreekpunt voor de Certificerende Instellingen.

Bastina van Houwelingen

Veel kennis van CO2-prestatieladder
Met Bastina van Houwelingen heeft onze sector een vertegenwoordiger die niet alleen veel af weet van de CO2-prestatieladder, maar ook in de praktijk te maken heeft met de ladder. Bastina is nu al een aantal jaar werkzaam bij De Vries Stolwijk B.V. als KAM-coördinator, omgevingsmanager, projectfunctionaris en EMVI-schrijver. Binnen haar functie is zij onder andere verantwoordelijk voor alle certificeringen, waaronder ook de CO2-prestatieladder. Hiervoor heeft zij zich de laatste jaren volledig verdiept in de CO2-prestatieladder. Naast de ervaringen die zij heeft kennen wij haar ook als actieve deelnemer vanuit het CO2 sectorinitiatief en zien in haar dan ook een goede vertegenwoordiger van onze sector binnen het CCvD.


Werkbare prestatieladder
Bastina is trots dat zij de sector mag vertegenwoordigen en ziet haar participatie binnen het CCvD als een mooie uitdaging. Zij heeft zichzelf als doel gesteld om de ladder werkbaar, lonend en realistisch te houden voor onze sector.

Felicitaties

Wij willen Bastina feliciteren met haar benoeming en succes wensen om onze sector te vertegenwoordigen. We kijken uit naar haar inbreng binnen het CCvD.

Meer informatie
Heb jij vragen over de CO2-prestatieladder? Laat dit ons weten via [email protected].