matexpo

Matexpo mag weer

Datum: 12 mei 2021
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2021
Door: Toon van der Stok
De Matexpo heeft de primeur als eerste grote materieelbeurs die weer doorgaat na de corona-lockdown. De organisatie heeft groen licht van de Belgisch overheid en lijkt zelfs geen beperkingen te krijgen in bezoekersaantallen.

Het Belgische Overlegcomité dat vergelijkbaar is met het Nederlandse OMT heeft deze week groen licht gegeven voor het organiseren van beurzen vanaf 30 juli. De verwachting is dat ongeveer eind augustus alle Belgen de gelegenheid hebben gehad om twee prikjes te halen en dat daarmee de samenleving weer verder open kan. Dit zal namelijk betekenen dat de besmettingen en ziekenhuisopnames blijven dalen.

Geen dansfeest
De Matexpo zal dus gewoon doorgaan van 8 tot en met 12 september op de vaste locatie in Kortrijk. Momenteel is daar nog een vaccinatiecentrum gevestigd maar dit zal uiterlijk 20 augustus verhuizen. De verwachting is wel dat er enkele regels gaan gelden, zoals het ontsmetten van de handen bij binnenkomst en een verplichte looprichting. Bij de binnen expositie komt er extra aandacht voor de ventilatie. Zowel binnen als buiten zal er catering mogelijk zijn en is zelfs het schenken van alcohol toegestaan. De organisatie verzoekt op voorhand wel aan de standhouders om daar verstandig mee om te gaan. Ook voor het beroemde Matexpo café geldt nadrukkelijk stelt de organisatie: het gaat om netwerken niet om een dansfeest.

Aanvullende maatregelen
Hoe dan ook kan iedereen die in augustus bouwmaterieel wil bekijken en eventueel proberen dat deze beurs in de agenda noteren. In de loop van augustus zal dan duidelijk worden welke aanvullende maatregelen er nog gelden. Dan zal ook blijken of buitenlandse bezoekers nog aan extra eisen moeten voldoen. Veel zal dan afhangen van de Europese afspraken over reisbeperkingen en waarschijnlijk vaccinatiepaspoorten. Op dit moment verwacht de organisatie dat er dan geen beperkingen zullen gelden.

Matexpo