MF 5S

Massey Ferguson 5S-serie vervangt 5700S

Datum: 22 december 2020
Laatst bijgewerkt: 22 december 2020
Door: Gert Vreemann
De nieuwe 5S-serie van Massey Ferguson heeft ten opzichte van de voorgaande 5700S-serie meer vermogen en heeft ook een flinke facelift ondergaan. De serie bestaat uit vijf modellen van 77 tot 106 kW (105 tot 145 pk). Een traploze VT-bak is nog niet voorzien. Massey Ferguson mikt vooral op voorladerwerk, maar de trekker is ook in onze sector voor met name cultuurtechnisch werk geschikt.
MF 5S

Ten opzichte van de 5700S-serie leveren de Stage V-Agco Power-4,4-litermotoren ongeveer 11 kW (15 pk) meer dan de vergelijkbare modellen in de 5700S-modellen. Dat geeft een gunstiger gewicht-vermogensverhouding. Er is keuze uit de drie specificatieniveaus Essential, Efficient en Exclusive plus een reeks opties, waaronder de nieuwste Multipad-bediening.

Massey Ferguson monteert in de 5S de bekende de Dyna-4- en Dyna-6-semi-powershift-versnellingsbakken. De Dyna-6 is er nu ook in een Eco-uitvoering met 40 km/u bij 1530 toeren. De Essential-modellen hebben standaard speedmatching en de Efficiënt- en Exclusive-modellen hebben standaard Autodrive-schakelautomatiek De Dyna-6 is optioneel leverbaar met een kruipbak met snelheden vanaf 100 meter per uur. Een traploze Dyna-VT-transmissie is (nog) niet voorzien. Het toelaatbare totaalgewicht is verhoogd tot 9500 kilo, mede dankzij een zwaardere geveerde vooras met negen ton extra toelaatbare belasting

MF 5s cabine

Het hefvermogen is vergroot tot zes ton achter en drie ton in de fronthef. De Exclusive-modellen hebben een CCLS-hydrauliekpomp met een opbrengst van 110 liter per minuut met maximaal acht elektronische regelventielen, een hydrauliek-joystick en Multipad-bediening. De aflopende neus en de krappe draaicirkel zijn behouden gebleven. Hiermee mikt Massey Ferguson vooral ook op voorladerwerk in combinatie met eigen, af-fabriek gemonteerde voorladers. Verder zijn de trekkers leverbaar met de nieuwe intuïtieve Datatronic 5- en Fieldstar 5-touchscreen-terminals met de nieuwste Smart Farming-technologie, die precisielandbouwmogelijkheden als MF Connect-telemetrie, MF Guide-auto-steering, MF Section Control en MF Rate Control omvat.