hyundai managment

Hyundai gaat graafmachines op waterstofcellen ontwikkelen

Datum: 25 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 26 maart 2020
Door: Gert Vreemann
Hyundai Construction Equipment heeft onlangs besloten zijn krachten met de Hyundai Motor Group te bundelen om ’s werelds eerste bouwmachines op waterstof te ontwikkelen. De ontwikkeling start in 2020. In 2023 wil het bedrijf deze al grootschalig verkopen.

Vorige maand ondertekende Hyundai Construction Equipment een memorandum van overeenstemming om samen met Hyundai Motors en Hyundai Mobis bouwmachines op waterstofcellen te ontwikkelen in zijn Mabuk Research Center in Yongin-si, Gyeonggi-do, in Zuid-Korea. Samen gaan de drie ondernemingen kijken of ze de komende jaren heftrucks en middelgrote en grote graafmachines op waterstof kunnen ontwerpen.

Volgens het memorandum zullen Hyundai Motors en Hyundai Mobis waterstofcelsystemen (inclusief accu’s) ontwerpen en vervaardigen, terwijl Hyundai Construction Equipment graafmachines en heftrucks zal ontwerpen en vervaardigen en op prestaties zal beoordelen. De streefdatum voor grootschalige productie en distributie is vastgesteld op 2023.

Past beter bij grote bouwmachines
Hyundai geeft aan dat waterstoftechniek beter verenigbaar is met grote bouwmachines, omdat een capaciteitsuitbreiding eenvoudiger is dan bij lithiumaccu’s. Diverse pogingen om de capaciteit van lithiumaccu’s te vergroten, zijn bovendien mislukt en dat laat hen een andere weg inslaan. Vergeleken met accu's  zijn waterstofcellen volgens Hyundai heel wat eenvoudiger uit te breiden, waardoor ze een veel logischer keuze zijn voor grote heftrucks of graafmachines.

Omdat de vraag naar milieuvriendelijke machines overal ter wereld snel groeit, verwacht Hyundai dat bouwmachines op waterstof Hyundai Construction Equipment zullen helpen om in de wereldwijde bouwmarkt van de toekomst te concurreren.