husqvarna Ceora-robotmaaier

Husqvarna Ceora-robotoplossingen tot 50.000 vierkante meter

Datum: 3 december 2020
Laatst bijgewerkt: 3 december 2020
Door: Gert Vreemann
Tijdens een persconferentie lichtte Husqvarna een tipje van de sluiter op van het nieuwe Ceora-platform. Het merk schaalt daarin flink op in autonoom gazon- en sportveldenonderhoud. Met de nieuwe Ceora-robotmaaier is op Husqvarna EPOS-technologie tot 50.000 vierkante meter te bewerken. De zelfrijder zal daarbij niet alleen maaien, maar ook andere werkzaamheden kunnen uitvoeren, zoals belijnen.
husqvarna Ceora-robotmaaier

De Husqvarna Ceora is een robotmaaier die is ontworpen voor professionele toepassingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Husqvarna’s EPOS-technologie. Die maakt het mogelijk om zonder fysieke grensdraden op twee tot drie centimeter nauwkeurigheid te werken. Daarbij kan het werkgebied digitaal worden geherdefinieerd. De elektrisch aangedreven Husqvarna Ceora werkt volledig autonoom binnen een bepaald gebied. Eén machine kan een oppervlakte tot 50.000 vierkante meter bestrijken. De systematische maaitechnologie maakt ook maaien in parallelle paden mogelijk.

Husqvarna Ceora-robotoplossingen

De nieuwe Ceora is Husqvarna’s eerste stap naar een snelle, grootschalige en systematische maaitechnologie. Het merk zet daarbij in op het autonoom beheren van grote sportterreinen, parken en recreatieterreinen. In de toekomst kan het platform verder worden aangepast aan specifieke behoeften, aan de hand van accessoires zoals een lijnentrekker of een fairway deck. Het systeem kan ook worden gekoppeld aan andere robotmaaiers en biedt de bediener onmiddellijke en continue digitale monitoring en controle van meerdere eenheden. In de zomer van 2021 worden er meer details over de nieuwe Husqvarna Ceora gepresenteerd. De grasmaaiers zullen vanaf begin 2022 worden geleverd.