Aanbesteden

Help het aanbesteden te professionaliseren

Datum: 12 oktober 2022
Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2022
Heb jij ervaring met aanbestedingen? Zo ja, dan zijn jouw bevindingen goud waard. PIANOo is het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. PIANOo heeft een enquête opgesteld om aanbesteden te professionaliseren. Doe mee aan de Monitor Beter Aanbesteden!

Voor een goede aanbesteding is het belangrijk dat ondernemers en overheden elkaar goed begrijpen, vertrouwen en waarderen. Het programma Beter Aanbesteden is opgezet om meer bewustzijn en kennis te creëren, de dialoog tussen overheden en ondernemers op gang te brengen en verbeteringen te stimuleren in het aanbestedingsproces. Met de Monitor Beter Aanbesteden wil PIANOo antwoord krijgen op vragen als ‘Welke randvoorwaarden zijn belangrijk voor een professionele inkooppraktijk?’, ‘Hebben bedrijven een passend aanbod voor een aanbesteding?’, ‘Hoe is de dialoog tussen de overheid en ondernemers?’. PIANOo hoopt antwoorden te krijgen waarmee overheden het aanbestedingsproces verder kunnen professionaliseren. PIANOo wil de enquête in 2023 en 2024 weer verspreiden om de trends en ontwikkelingen goed te kunnen monitoren.

Heb je ervaring met aanbesteden, doe dan mee! Jouw ervaring is waardevol voor overheden, jijzelf en andere ondernemers. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Start de vragenlijst

Meer informatie

Wil je meer weten over het programma Beter Aanbesteden kijk dan op www.beteraanbesteden.nl. Hier kun je ook zien wanneer er geplande bijeenkomsten zijn en met welke projecten PIANOo bezig is. PIANOo heeft ook regiomanagers waarmee je kunt bespreken wat het programma Beter Aanbesteden kan betekenen voor het verbeteren van het aanbestedingsproces in jouw regio.