wacker neuson 700 kg trilwals

Extra bedieningscomfort bij de Wacker Neuson RD7-trilwals

Datum: 18 december 2020
Laatst bijgewerkt: 18 december 2020
Door: Gert Vreemann
Extra aandacht voor bediening gecombineerd met goede verdichtingsresultaten. Dat is de inzet van de nieuwe handgeleide RD7-trilwals in de klasse van 700 kilogram. Deze machine maakt het portfolio Wacker Neuson-trilwalsen in dit segment compleet.

wacker neuson 700 kg trilwals

De nieuwste modellen van de RD7-trilwalsen met een rolbreedte van 650 millimeter zijn geschikt voor het verdichten van asfalt en zandbodems. Belangrijk is de nieuwe stuurbeugel, maar ook de gemakkelijke toegang tot alle servicepunten. Aan de handgreep zijn alle bedieningselementen direct te bereiken. Door de handgreep naar voren en naar achteren te bewegen, kan de gebruiker zowel de rijrichting als de traploos aan te passen snelheid kiezen en door de handgreep los te laten ook de wals afremmen. Bovendien is de stuurhendel licht te bedienen en kan die zo ook aan één zijde gedurende langere tijd achtereen worden bediend. Daarnaast heeft de RD7-trilwals een lage hand-armtrillingswaarde van 2,5 m/s². Door deze lage trillingswaarde vervalt ook de documentatieplicht.

wacker neuson trilwals

Als extra comfort is de stuurbeugel niet op een vaste hoogte ingesteld, maar kan hij vrij bewegen. Ook voor het vastzetten van de wals aan de haak hoeft hij niet om de machine heen te lopen. Dankzij de hydraulische handrem blijft de wals bij een onderbreking van het werk op hellingen automatisch staan. De lange stuurbeugel en de daarmee gepaard gaande grotere hefboomwerking vereenvoudigen en versnellen het draaien van de wals. Deze functie wordt ondersteund met de korte rolafstand met een laag zwaartepunt. De wals heeft een geringe overhang aan de zijkant van drie centimeter. In combinatie met het naar boven taps toelopende frame maakt dat het mogelijk direct tegen de muur of in de berm te verdichten. De dubbele trilwals met 700 kilo bedrijfsgewicht is zowel voor de verdichting van asfalt als voor korrelig materiaal geschikt, aangezien de trillingsfrequentie op de ondergrond kan worden afgestemd.