evopac syngenta

Evopac-verpakking voor veilig gebruik van vloeibare middelen

Datum: 1 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 1 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Met de Evopac introduceert Syngenta een verpakking voor veilig gebruik van vloeibare middelen. De fles is doorzichtig en heeft een draaibaar handvat, een dubbele schaalverdeling en een easyconnect-dop. Randen ontbreken, wat een betere spoelbaarheid moet opleveren. De Evopac komt dit jaar op de markt voor een aantal vloeibare gewasbeschermingsmiddelen en is er met een inhoud van van één, vijf en tien liter.
evopak syngenta

Deze nieuwe verpakking is ontworpen in samenwerking met telers, met als doelstelling om blootstelling aan middelen en het risico op morsen bij het vullen van de tank aanzienlijk te verminderen. De Evopac heeft een aantal zeer nuttige kenmerken. Zo moet het ontwerp eenvoudiger gebruik, gieten en spoelen mogelijk maken. De roterende en flexibele handgreep van de nieuwe fles stelt landbouwers in staat om het product veilig en op de gangbare manier in de vultrechter te gieten. Bij gebruik van het Easyconnect Closed Transfer System ondersteunt het ontwerp van de handgreep de omgekeerde rotatie en een nauwkeurige positionering van de fles op de koppeling. De verpakking is doorzichtig, waardoor de resterende hoeveelheid middel in combinatie met een dubbele schaalverdeling goed in de can is te zien. Door ronde hoeken en een centrale hals van de fles zijn er geen plekken waar het product kan blijven hangen. De fles is daardoor gemakkelijk spoelbaar.

evopac syngenta

Voor spuitbedrijven die in 2023 nog niet over het Easyconnect Closed Transfer System beschikken, kan de dop op een eenvoudige manier worden opengeschroefd. Meer informatie en een duidelijk filmpje over de Evopac is te zien op www.syngenta.nl/duurzame-landbouw/evopac. Link voor het filmpje: https://youtu.be/c0TC3aJ-mQs