Stage V Hyundai 85 A midigraafmachine

De nieuwe Hyundai HX85A is er

Datum: 30 november 2020
Laatst bijgewerkt: 30 november 2020
Door: Gert Vreemann
De op de afgelopen Bauma al aangekondigde Hyundai HX85A, een ruim negentons midigraafmachine, is nu officieel gelanceerd. Deze met een 49,9 kW (68 pk) Stage V-Yanmar-motor en lastafhankelijke hydrauliek uitgeruste graafmachine is leverbaar met een mono- en een tweedelige giek. Verder valt de ruimere en modernere cabine op.
Stage V Hyundai 85A midigraafmachine voorgesteld

Hyundai zet de nieuwe HX85A in de markt als krachtpatser. Mede dankzij de lastafhankelijke hydrauliek, de tweedelige giek en de ruimere cabine in combinatie met de voor deze klasse sterke motor kan hij flink aan de weg timmeren. De nieuwe tweedelige giek heeft een maximale reikwijdte van 7,48 meter en een maximale graafdiepte van 4,66 meter. Het vernieuwde optionele vierweg-dozerblad sluit ook goed aan op de Nederlandse wensen.

Hyundai 85 A met geopende kappen

Hij is met een zwenkstraal van 1,60 meter geen binnendraaier, maar wel korter dan de voorganger en hiermee geschikt voor het werken in beperkte ruimtes. De nieuwe cabine is ruimer en geeft meer zicht rondom, zeker in combinatie met de nieuw vormgegeven achterkant. Hij is voorzien van een nieuwe, intuïtieve bediening. De HX85A is per direct leverbaar.