fliegl cargos

De Fliegl Cargos komt

Datum: 27 oktober 2022
Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2022
Door: Gert Vreemann
Zoals eerder gemeld heeft Fliegl de rechten opgekocht om de Claas Cargos-serie opraapwagens te gaan bouwen onder eigen naam en kleur. Inmiddels is de nieuwe look gepresenteerd en is er meer bekend over hoe en wanneer de eerste wagens uit de fabriek van Fliegl zullen rollen. Zo te zien is de Claas-looks behoorlijk gehandhaafd en worden de wagens ongewijzigd in productie genomen.
fliegl cargos

Zoals bekend heeft Claas begin dit jaar aangekondigd te stoppen met de productie van de Cargos-opraapwagens. Afgelopen zomer meldde fabrikant Fliegl dat het met zijn nieuwe afdeling Fliegl Grünlandtechnik de bouw van deze Claas Cargos-dubbeldoelwagens zal voortzetten in een nieuwe fabriek in het Beierse Kirchdorf. Fliegl meldt dat het de bedoeling is om begin 2023 aan te vangen met de productie van de 8000-reeks, met laadvolumes van 30 tot 42 kubieke meter en verkrijgbaar met tandem- en tridemstel. Deze worden één op één gekopieerd van de originele Claas Cargos. De 9000-serie zal samen met de silagewagens vanaf 2024 in productie gaan.

Fliegl neemt ze dus onveranderd in productie, maar geeft wel zijn eigen touch aan het uiterlijk, zonder afbreuk te doen aan de oude Claas-look. De fabrikant gebruikt daarvoor zijn eigen Fliegl-kleur lichtgroen, die sterk aanleunt tegen het Claas-groen. Het is niet hetzelfde, omdat die kleur enkel mag worden gebruikt door Claas zelf voor de eigen Claas-producten. Daarnaast worden de zijwanden geverfd in nova-grijs, bekend van onder meer de achterklep van de Fliegl-afschuifwagens. De prijzen zullen vanaf 1 november bekend worden gemaakt en de eerste Fliegl Cargos-wagens worden tegen maart 2023 verwacht.