Column - Wat kan er wel in coronatijd? Omdenken

Datum: 24 maart 2021
Laatst bijgewerkt: 30 maart 2021
We leven in een bizarre tijd. Overdag tijdens het werk (op de machine) lijkt alles gewoon door te gaan, maar vooral ’s avonds en in het weekend worden we geconfronteerd met de coronamaatregelen. Dan wordt het tijd voor ‘omdenken’.

We kunnen allerlei redenen bedenken om bij de pakken neer te gaan zitten, maar we kunnen ook kijken wat er wél mogelijk is in de coronatijd. Er zijn genoeg zaken die je nu kunt doen waar je normaliter niet aan toe kwam. Misschien heb je nu wel tijd om die klant eens te bellen om een praatje te maken en te informeren naar zijn toekomstplannen. Of om de medewerkers eens wel uit te nodigen op kantoor voor een jaargesprek. Of om de werkplaats te ordenen. In deze tijd zijn er veel zaken wel mogelijk en door op deze manier naar de situatie te kijken, krijg je ook weer positieve energie.  

Misschien heb je nu wel tijd om die klant eens te bellen om een praatje te maken en te informeren naar zijn toekomstplannen

We merken nu ook aan de Ondernemerslijn dat bedrijven de tijd van het jaar en de coronaperiode gebruiken om hun administratie op orde te krijgen, zoals het beoordelen van contracten en die omzetten naar de nieuwe cao (bijvoorbeeld een 40-urige werkweek) of het invoeren van de gegevens voor de kentekenregistratie.  

Ook de digitalisering is versneld doorgevoerd. Vergaderingen met het bestuur verlopen via Teams. We overleggen vaker en efficiënter met diverse partijen. Er vinden online-bijeenkomsten plaats: Vrouwen VIP-dagen over ‘Personeel’, alle algemene ledenvergaderingen (per provincie) en niet te vergeten de professionele uitzendingen van Cumela Live, die veelvuldig worden bekeken. Al met al initiatieven die er toch voor zorgen dat we met onze leden in verbinding blijven, maar we hopen toch ook snel weer een fysieke bijeenkomst te kunnen organiseren, want dat persoonlijke contact is een heel belangrijk onderdeel binnen onze sector.