Caterpillar demolition graafmachine

Cat 352 Ultra High Demolition

Datum: 22 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 22 januari 2021
Door: Gert Vreemann
Caterpillar presenteert de Cat 352 Ultra High Demolition-graafmachine voor het uitvoeren van zware sloopwerkzaamheden met behulp van een reeks Cat-uitrustingsstukken met de retrofit-giek. De voorzijde van de UHD kan worden ingesteld op een rechte of gebogen giekstand (retrofit) voor sloop- en grondverzettoepassingen op een lager niveau.
caterpillar sloop

De 352 UHD is uitgerust met een hydraulisch verstelbare onderwagen en het actieve-stabiliteitsbewakingssysteem van Cat. De spoorbreedte van de onderwagen bedraagt 400 centimeter tijdens het werken en 300 centimeter voor transport met rupsplaten van 600 millimeter. De 352 UHD heeft een verticaal bereik van 28 meter tot de bevestigingspen van het uitrustingsstuk en een horizontale reikwijdte van 15,80 meter bij het werken met een uitrustingsstuk van 3,7 ton. Hiermee is de 352 UHD geschikt voor het slopen van gebouwen van acht of negen verdiepingen.

cat sloop en retrofit giek

In de retrofit-configuratie met rechte giek is de 352 UHD voorzien van een retrofit-giek van 9,10 meter, waarbij kan worden gekozen uit een retrofit-stick van 2,90 of 3,35 meter. De 352 UHD is uitgerust met de langere stick en een bak van 3,08 kubieke meter en heeft een graafdiepte van 6,67 meter en een maximale reikwijdte op het maaiveld van 11,88 meter. Bij de retrofit-giek kan de machine gebruik maken van het Cat Grade-systeem met 2D Grade Control, e-fencing bij zwenken en het Cat Payload-onboard-weegsysteem. Dit systeem kan worden gebruikt met VisionLink om de productiedoelstellingen op afstand te beheren via de Product Link van de machine.

De 352-modellen hebben een Stage V-Cat C13-motor met een vermogen van 408 pk (304 kW), die is vrijgegeven voor biodiesel tot maximaal B20. Deze krachtbron heeft nu een hydraulische omkeerfan die naar behoeft koelt.

cat sloopgiek

De Cat-sloopcabine is uitgerust met een beschermconstructie tegen vallende voorwerpen (FOGS) en is aan de voorkant en bovenkant voorzien van gelaagd P5A-glas. De cabine kantelt dertig graden omhoog. De voorruit en het plafondglas zijn voorzien van parallelle ruitenwissers. Een hoogwaardige verwarmde en gekoelde stoel is standaard, evenals camera’s voor het zicht naar achteren en naar rechts. De UHD-modellen hebben de mogelijkheid om een camera voor uitrustingsstukken te plaatsen, die door de Cat-dealer met een kit kan worden geïnstalleerd.