bobcat compressor

Bobcat luchtcompressor met FlexAir-technologie

Datum: 29 februari 2024
Laatst bijgewerkt: 29 februari 2024
Door: Gert Vreemann
Nadat Bobcat eind vorig jaar het assortiment mobiele compressoren en generatoren in het Bobcat-design introduceerde, brengt het bedrijf nu de nieuwe mobiele luchtcompressor PA12.7v op de markt. Deze compressor werkt met een variabele druk op basis van een systeem dat Bobcat de FlexAir-technologie noemt.
bobcat compressor

De FlexAir-technologie maakt het mogelijk om het volledige drukbereik van een compressor te gebruiken. De operator kan de gewenste druk traploos instellen op het bedieningspaneel. Dankzij de FlexAir-technologie heeft de compressor een breed toepassingsbereik, van algemene werkzaamheden in de bouw en het aandrijven van pneumatisch gereedschap tot (zand)stralen, druktests voor pijpleidingen, hogedrukreiniging in de industrie, lassen, betonspuiten en glasvezelkabels blazen. Het drukbereik varieert van 5,5 tot 12,1 bar bij een luchtopbrengst (FAD) van 5,2 tot 7,0 kubieke meter per minuut.

bobcat compressor

Er zijn veel opties leverbaar, zoals een nakoeler, een smeerinrichting en een vonkenvanger. Het nieuwe model is bovendien leverbaar met een geïntegreerde generator van 6,0 of 8,5 kVA. Daarmee kan zowel de compressor als de generator tegelijkertijd op honderd procent vermogen draaien. De compressor is leverbaar met een in hoogte verstelbaar onderstel, beschermende elementen aan de buitenkant, veiligheidskettingen en een slanghaspel op de kap.