bobcat roterende verreiker

Bobcat komt met roterende verreikers

Datum: 11 december 2020
Laatst bijgewerkt: 11 december 2020
Door: Gert Vreemann
Bobcat heeft in samenwerking met Magni TH uit Italië een uitgebreide lijn nieuwe roterende verreikers ontwikkeld. Deze nieuwe lijn omvat tien Stage V-modellen voor de Europese markt met hefhoogtes van achttien tot 39 meter en een hefvermogen van vier tot zeven ton.

bobcat roterende verreiker

De wereldwijde markt voor roterende verreikers blijft groeien. Zo is de markt in Europa in de afgelopen vijf jaar met 23 procent gegroeid en werden er in 2019 voor het eerst meer dan 3000 stuks verkocht. Bobcat speelt hierop in door met Magni in zee te gaan. Daarmee heeft het merk in één klap een complete range ter beschikking in eigen kleuren en outfit, met uiteraard passend voor Bobcat een ruime keuze uit meer dan twintig aanbouwdelen en diverse opties. Alle gebruikelijke aanbouwdelen, zoals vorken (standaard geleverd), kraanstukken, kabel- of gieklieren, werkplatforms en bakken, zijn leverbaar. De verreiker herkent het aanbouwdeel en toont de corresponderende belastinggrafieken op het display. De nieuwe roterende verreikers zijn uitgerust met een afstandsbediening, waarbij de machines ook vanuit de personenbak kunnen worden aangestuurd. Een begrenzingsgrafiek stelt de bestuurder ook in staat om het werkgebied te beperken in drie dimensies en de werksnelheden hierop af te stemmen.

bobcat roterende verreiker met afstandsbediening

Belangrijke opties zijn de afstandsbediening waarmee de machine op afstand kan worden bestuurd en waarmee de stabilisatie rechtstreeks vanuit de bak kan worden beheerd. Met Twin Power is ook elektrische aandrijving mogelijk. Door de machine aan te sluiten op een externe stroomvoorziening (380 volt) wordt de machine van stroom voorzien en kunnen via een bijgeplaatste elektromotor alle normale hef- en lastpositioneringswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Bobcat geeft in de typeaanduiding het type, het hefvermogen en de hefhoogte weer. Het model TR60.250 staat dus voor Telescopic Rotary, hefvermogen 6,0 ton en hefhoogte 25 meter. De productlijn voor Europa bestaat uit tien modellen: TR40.180, TR50.180, TR50.210, TR50.250, TR60.210, TR60.250, TR70.260, TR60.300, TR60.350 en TR60.390.