werk bouw zand kraan

Bpv-opdrachten verbeteren

Datum: 28 februari 2020
Laatst bijgewerkt: 28 februari 2020
Door: Dick Klop
Het komende jaar gaan de bpv-opdrachten op de schop. Naast enkele scholen nemen wij deel aan de werkzaamheden om de inhoud het gebruik van bpv-opdrachten te verbeteren. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan een digitaal systeem wat de Bedrijfstakgroep Groen Grond Infra (BTG GGI) van harte ondersteunt.

De beroepspraktijkvorming (bpv) is de schakel tussen 'school' en 'praktijk', zo stelt de BTG GGI. Er is echter wel vraag om verbetering en dat is dan ook tot het speerpunt voor 2020 gemaakt. Om die reden ondersteunen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven het initiatief 'digitaal bpv-systeem'.

Het beroepsonderwijs gaat hierin vooral kijken naar de inhoud van de opdrachten. Wij nemen ook deel aan de verbetering van deze opdrachten en nemen deel aan de werkzaamheden om de inhoud en het gebruik te verbeteren.

Andere ontwikkelingen doen zich voor bij de ontwikkeling van e-learnings. Voor het schooljaar 2021/2022 is het streven een compleet aanbod te hebben voor alle niveaus van de opleidingen Agrarisch loonwerk en Cultuurtechniek. Nu al worden de modules “Bodem, Bemesting en Teelt” en “Houding en Communicatie” door steeds meer scholen gebruikt. "Voor het schooljaar 2020/2021 komen daar de modules “Techniek en Onderhoud” en “Vakkundig, efficiënt en kostenbewust werken” bij."