kader agritecha

Agritechnica toch niet eerste beurs in coronatijd

Datum: 9 april 2021
Laatst bijgewerkt: 9 april 2021
Door: Herma van den Pol
Heel even zag het er naar uit dat de Agritechnica de eerste beurs zou worden die doorgaat sinds we met het coronavirus te maken kregen, maar ook die beurs is nu uitgesteld naar maart 2022. Wordt dit dan opening van het beursseizoen in een wereld met coronavirus?

Om de twee jaar worden op de beurs in Hannover de nieuwste technieken op het gebied van digitalisering, automatisering en robotica getoond. De editie van november 2021 zou ook nog eens een heel bijzondere worden, want sinds maart 2020 hebben er al geen beurzen meer plaatsgevonden. Helaas bleek dit nog iets te snel gejuicht, want de besmettingscijfers in combinatie met de snelheid van vaccinatie laten het nog niet toe om in november al een beurs te organiseren. 

Duidelijkheid geven
De beurs schuift daardoor op naar 27 februari tot 5 maart 2022. Naar inschatting van de organisatie zijn die vier maanden voldoende om te zorgen voor meer zekerheid over de doorgang in het voorjaar van 2022. "Wij zijn er van overtuigd dat tegen het einde van zomer, wat meteen voor exposanten de deadline is om zich te registreren, er voldoende duidelijkheid is voor exposanten en bezoekers om te starten met het plannen van een bezoek aan de beurs", licht Reinhard Grandke, CEO DLG toe. 

Waarmee het vlaggenschip onder de internationale beurzen misschien toch nog de aftrap kan geven om weer terug te keren naar een situatie zoals die was voor het coronavirus. Dat Grandke teleurgesteld is over deze nieuwe ontwikkeling blijkt uit zijn volgende woorden. "Vooral het trage vaccinatieprogramma in Duitsland is er de reden van dat we de beurs hebben moeten uitstellen. We hadden er namelijk al alles aan gedaan om een beurs neer te zetten die past bij de huidige situatie. Nu moeten we met hernieuwde energie naar het voorjaar gaan kijken zodat we dan met zijn allen Agritechnica kunnen vieren."