WVDRIE

10 - 14 juni: Week van de RIE

Datum: 13 juni 2024
Laatst bijgewerkt: 13 juni 2024
Van 10 tot en met 14 juni is de Week van de RIE. Veel ondernemers in agrarisch en groen zijn al begonnen met hun risico-inventarisatie en evaluatie, maar hebben deze nog niet afgerond. Daarom promoot Stigas in deze week het afronden van de RIE.

“Een afgeronde RIE met een compleet plan van aanpak levert bedrijven veel veiligheids- en gezondheidswinst op”, aldus Karlijn van Leeuwen, adviseur en coördinator gezond en veilig werken bij Stigas. “In de praktijk zien we echter dat het afronden soms lastig is. Daarom besteden we daar in de Week van de RIE speciale aandacht aan, met een telefonisch spreekuur, praktische tips in nieuwsbrieven, op sociale media en met een online voorlichting.”

Een afgeronde RIE met een compleet plan van aanpak levert veel veiligheids- en gezondheidswinst op!

Telefonisch spreekuur

Als ondernemer in groen, grond en infrastructuur staat er een persoonlijke buddy voor jou klaar! Je kunt bij Peter Bredius terecht met al jouw vragen. Ook kan je buddy inloggen in jouw RIE en met je meekijken. Zo haal je samen de finish! 

Peter Bredius is bereikbaar via 06 51 89 27 74 op de volgende dagen:

  • maandag 10 juni van 8:00 tot 10:00 uur
  • woensdag 12 juni van 8:00 tot 10:00 uur
Gratis online voorlichting

De online voorlichting ‘(Verder) aan de slag met je plan van aanpak in de RIE’ richt zich op iedereen die begonnen is met de RIE, maar niet echt verder komt.

Na afloop van de voorlichting weten de deelnemers wat een plan van aanpak is en waarom dit belangrijk is, welke veiligheidsmaatregelen bij hun bedrijf passen, hoe ze deze inplannen en hoe ze collega’s hierbij betrekken. De voorlichting is voor iedereen in de agrarische en groene sector is op donderdag 13 juni van 16.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis en duurt ongeveer een uur. Bij elke voorlichting is plaats voor 20 deelnemers. Klik hier om je aan te melden.

Win een diner voor twee bij een afgeronde RIE

Ondernemers die hun RIE volledig hebben afgerond en dit tijdens de week van de RIE doorgeven aan Stigas maken kans op een dinerbon t.w.v. 150 euro. Lees meer informatie over de winactie.