Integriteitscommissie

Integriteitscommissie

Werken aan integriteit: een uitdagende en complexe taak. Sinds maart 2019 hebben wij een eigen integriteitscommissie, waarmee we streven naar een eerlijke en toekomstbestendige cumelasector. De leden van deze commissie zijn ambassadeurs van integriteit, maar hebben de wijsheid ook niet in pacht. Wél zetten zij integriteit op de agenda, maken zaken bespreekbaar en gaan het gesprek aan met (bestuurs)leden en medewerkers van Cumela. Heb je vragen, wil je sparren over dit onderwerp of wil je misstanden in de sector aan de kaak stellen? Meld het bij onze commissie.

"Integriteit gaat over wilskracht... de wil om het goede te doen!" zegt Wim van Mourik, voorzitter van Cumela. In navolging op de integriteitsverklaring heeft Cumela een eigen integriteitscommissie in het leven geroepen. Integriteit is een complex begrip en een uitdagend onderwerp. Het gaat over normen en waarden waar iemand zich aan houdt. "Doe wat je zegt en zeg wat je doet"

De Integriteitscommissie bestaat sinds maart 2019. Wat is er in die tijd bereikt? 

  • Integriteit is op de agenda gezet bij het Dagelijks Bestuur, Verenigingsbestuur en de Provinciale Besturen.
  • Vragen zijn beantwoord op het gebied van integriteit.
  • Kennis is opgehaald bij VNO-NCW inzake integriteit, met dank aan Eppy Boschma.
  • Gesprekken zijn aangegaan met (bestuurs)leden over integriteit.
  • We hebben een protocol integriteit gemaakt. Download hem hieronder.

Heb je een vraag, suggestie of wil je in gesprek met ons? Benader de leden van de Integriteitscommissie rechtstreeks of stel je vraag via de Cumela Ondernemerslijn.

Laatst bijgewerkt: 29 oktober 2020