Mesthoop

Tweede nieuwsbrief over rVDM

Datum: 23 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 16 november 2022
De overheid heeft de tweede nieuwsbrief over de ontwikkeling en invoering van het digitaal en realtime Verantwoorden van Dierlijk Mest (rVDM) gepubliceerd en verzonden. Deze kun je ook opvragen via de link in dit bericht.

Alle betrokken partijen werken er momenteel hard aan om het rVDM op 1 januari 2023 in werking te laten treden. In de speciale nieuwsbrief hierover vind je daarover informatie.

Nieuwsbrief rVDM

In de nieuwsbrief staat ook een interview met Hans Verkerk (manager Beleid van Cumela) die nauw betrokken is bij de belangenbehartiging rond het rVDM en met de ontwikkeling daarvan. 

De nieuwsbrief verwijst tevens naar een serie instructiefilmpjes op de website www.verantwoordmestvervoer.nl. Een daarvan is relevant voor mestvervoerders die nog geen account hebben bij e-CertNL. Het is verstandig om dat account nu al aan te maken. Dit account is straks nodig om het rVDM te kunnen gebruiken, ook als je werkt via de mestsoftware van je Bedrijfsmanagementsysteem. Een handleiding voor het aanmaken van een e-CertNL-account vind je in de bijlage bij dit bericht. 

Maak nu je account aan in e-CertNL

Wil je de nieuwsbrieven over het rVDM rechtstreeks ontvangen, meld je dan aan via de donkerblauwe abonneer-knop via deze link.