Curio open dag

Succesvolle open dagen bij Curio in Breda

Datum: 26 januari 2022
Laatst bijgewerkt: 26 januari 2022
Door: Dick Klop
Vrijdag 21 januari en zaterdag 22 januari 2022 heeft Curio de open dagen fysiek kunnen uitvoeren. Vooraf konden potentiële deelnemers zich inschrijven voor een bepaald tijdslot en daar hebben veel mensen gebruik van gemaakt.

De opleiding voor Groen Grond Infra heeft groots uitgepakt, met de hulp van een groot aantal loon- en cultuurtechnische bedrijven, een mechanisatiebedrijf, een verhuurbedrijf en Cumela. Op het schoolterrein stonden dan ook een groot aantal trekkers en landbouwmachines. In de praktijkhal, waar de opleiding Groen Grond Infra, samen met de vakrichtingen voor veehouderij en plantenteelt stonden, waren enkele elektrisch bediende machines te zien.

Drie ondernemers en enkele medewerkers van Cumela hebben hun verhaal verteld aan de potentiële deelnemers over hoe mooi het beroep is en dat er volop toekomst mogelijkheden zijn. Met name bij ouders heerst nogal eens het gevoel dat hun zoon of dochter eerst beter kan doorleren en algemene kennis opdoen. Ze kunnen later altijd nog voor dit vak kiezen. Het geeft aan dat we in de toekomst aan de weg moeten blijven timmeren om toekomstige deelnemers / werknemers ervan te overtuigen dat ze op opleidingen voor Groen Grond Infra ook algemene kennis op kunnen halen. Kennis die aangevuld wordt met kennis voor nieuwe technieken als RTK-GPS, Precisielandbouw, duurzaamheid en onderhoud en aanleg van de groene ruimte.