eTrac

Royal Reesink introduceert elektrische werktuigdrager

Datum: 18 september 2020
Laatst bijgewerkt: 18 september 2020
Door: Sil Biesbroek
De dochterbedrijven van Royal Reesink, Jean Heybroek en Motrac Industries, hebben een volledig elektrische werktuigdrager ontwikkeld. Namelijk de RECO eTrac, waarvan op de foto slechts een silhouet met lampen zichtbaar is. Royal Reesink verwacht vanaf januari 2021 de eerste units van deze werktuigdrager in productie te nemen.

Met de elektrische RECO eTrac wil Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink, voldoen aan de vragen vanuit de markt: “Omdat het steeds vaker een harde eis is bij overheden, maar ook vanwege het comfort en omdat we allemaal bij willen dragen aan een duurzame samenleving.” Volgens Royal Reesink is deze werktuigdrager volledig emissieloos, maar is die door het ontwerp ook wendbaar en krachtig.

De RECO eTrac is voorzien van een ergonomische cabine. Dit moet zorgen voor veel comfort. De cabine biedt de machinist ronduit zicht en heeft klimaatcontrole zodat de temperatuur stabiel blijft.

LM-Trac stopt
Volgens Royal Reesink vormt de RECO eTrac een uitstekend alternatief voor het merk LM-Trac. De exclusieve samenwerking met LM-Trac stopt dan ook per 1 oktober 2020. Wel blijven Jean Heybroek en Reesink Turfcare service, onderhoud en onderdelen leveren voor klanten die een LM-Trac in gebruik hebben.