Klantbezoek elleboog

Fysieke bijeenkomsten blijven mogelijk!

Datum: 3 november 2021
Laatst bijgewerkt: 3 november 2021
Door: Theo Felten
Het blijft gelukkig ook na de coronamaatregelen van begin november mogelijk om bijeenkomsten op locatie(s) te organiseren, zoals contactdagen en studieclubbijeenkomsten. Onze bestuursleden en bedrijvenadviseurs gaan daarom gewoon door met de voorbereidingen. Uiteraard hebben we geleerd dat digitaal vergaderen ook werkt en waar nodig maken we hier gebruik van. Maar, we kijken er ook naar uit om jou en je collega's weer te ontmoeten tijdens de Cumela-bijeenkomsten! 

Voorlopig blijft het binnen de nieuwe regels die het kabinet in de eerste week van november bekend heeft gemaakt, mogelijk om bijeenkomsten te houden en te bezoeken. Daar maakt Cumela dan ook gebruik van om toch weer fysieke ledenbijeenkomsten te organiseren. Een groot voordeel is dat veel van deze bijeenkomsten plaats vinden bij bedrijven waar veel ruimte is. In dat geval is het de verantwoordelijkheid van de bezoeker om de regels te volgen en te proberen anderhalve meter afstand te houden. Is de bijeenkomst in een horecagelegenheid dan moet de bezoeker beschikken over een CoronaCheck-app.

Meer aandacht voor de basisregels
Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.
Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

 

 

Dit is een sterk gewijzigde versie van een eerder geplaatst bericht over het houden van fysieke bijeenkomsten.