Stage

EPF-challenge: dien een duurzaamheidsvraagstuk in

Datum: 21 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 21 juni 2022
Door: Marije van Beurden
De Floriade is een inspirerende omgeving gericht op de thema’s groen, gezondheid, voeding en energie. Het Educatieprogramma Floriade (EPF) daagt scholieren en studenten met de EPF-challenge uit om binnen deze thema’s met oplossingen te komen voor duurzaamheidsvragen uit het bedrijfsleven. Met welk vraagstuk kunnen ze jou helpen?

Ter inspiratie waar je aan kunt denken bij een vraagstuk heeft Cumela er ook één ingediend. Dit vraagstuk gaat over het bemesten van voetbalvelden. Nu kunstmest door de oorlog in Oekraïne zo duur is, wordt het interessanter om naar andere mogelijkheden te kijken. Ons vraagstuk luidt: Hoe kan dierlijke mest bewerkt en toegepast worden, zodat sportvelden daarmee bemest kunnen worden en de sportvelden daardoor goed bespeelbaar blijven? Sport jij ook en wil je dat blijven doen op goede velden? Heb je ideeën, onderzoek ze en kijk of je ze ook kunt uitvoeren bij je eigen sportclub. 

Voor meer achtergrondinformatie over dit vraagstuk

Medewerker van de toekomst

Door het educatieprogramma komen jongeren in contact met actuele duurzaamheidsvragen. Daarnaast kunnen ze jou als ondernemer een frisse blik geven op de vraag die je inbrengt en wellicht ontmoet je zo jouw medewerkers van de toekomst. Het Educatieprogramma Floriade is een online programma dat is ontwikkeld in samenwerking met Aeres voor jongeren van 12 tot 20 jaar. Het programma is zowel geschikt voor het voorgezet onderwijs als het mbo en hbo. Uit het aanbod vraagstukken kiezen jongeren één dat hen aanspreekt. Ze kunnen tot woensdag 12 oktober een video en korte notitie met hun oplossing voor een vraagstuk indienen. Op het eindevent op 3 november worden de winnaars bekendgemaakt. Er zijn meerdere winnaars binnen de vier thema’s. Zij mogen hun oplossing delen met bedrijven en wellicht zijn er organisaties die de ideeën concreet willen (laten) uitvoeren.

Vraagstuk indienen

Heb jij een uitdagend vraagstuk voor leerlingen of studenten? Stuur het in voor de EPF-challenge. Kijk op https://ep-floriade.nl/bedrijven voor meer informatie en aanmelden. We waarderen het als je je vraag ook naar Cumela mailt, zodat we inzicht krijgen in de uitdagingen die onze leden insturen. Je kunt dit mailen naar onze onderwijsspecialist Dick Klop via [email protected].