MooiVakMan - Grondleggersvannederland

De Grondleggers van Nederland

Datum: 24 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 24 augustus 2022
Om de Mooi Vak Man!-website meer onder de aandacht te brengen, is een campagne gestart onder de noemer ‘Een échte Grondlegger van Nederland, dat ben jij!’ De bedoeling is om werknemers in de sector te bevestigen in het belang van hun werk en om anderen voor de sector te laten kiezen.

Mooi Vak Man! is een samenwerking tussen de vakbonden FNV, CNV en HZC en Cumela als werkgeversorganisatie. Met de campagne ‘Grondleggers van Nederland’ zetten de partijen zich in om de trotsheid en de waardering van de sector groen, grond en infrastructuur naar boven te halen. De campagne wil laten zien wat voor mooi werk er allemaal wordt gedaan in onze sector.

Herkenbare situaties

De campagne bevat video’s die herkenbare situaties schetst van werkzaamheden in de verschillende werkgebieden, zoals het grondverzet, de cultuurtechniek, het grote groen en het agrarisch loonwerk. In deze korte video’s worden werknemers opgeroepen om zelf video’s en foto’s van het mooie werk te delen op social media-kanalen. Door deze foto’s of video’s te delen met #grondleggersvannederland kunnen ze anderen laten zien wat voor een mooi werk ze doen.

De gedachte is dat niemand beter kan vertellen over het werk in onze sector dan de échte Grondleggers van Nederland zelf? Op de website www.mooivakman.nl is de gehele campagne te vinden en uiteraard worden de video’s en foto’s ook op Instagram en Facebook gedeeld.

Als Grondlegger van Nederland maak jij de Nederlandse grond rijp voor de bouw van bijvoorbeeld huizen, snelwegen, sportvelden en parken. Je snoeit, kapt en zaait, waardoor Nederland veiliger is voor bijvoorbeeld het verkeer. Of je draagt bij aan het succes van de Nederlandse landbouw.

We roepen bedrijven daarom op om de medewerkers te wijzen op de website, waar ze als échte Grondlegger van Nederland foto’s en video’s kunnen delen via #grondleggersvannederland. Zo kunnen we Nederland laten zien wat voor een mooi werk we allemaal doen in onze sector.