scholier

Aeres en Nordwin College gaan fuseren

Datum: 27 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2020
Door: Herma van den Pol
Aeres en Nordwin College maken bekend te gaan fuseren. Daarmee ontstaat één grote onderwijs- en kennisorganisatie voor Noord- en Midden-Nederland. De leerlingen gaan hier komend studiejaar echter nog weinig van merken. Komend jaar moet er namelijk nog veel geregeld worden, zodat er in het studiejaar 2021/2022 gestart kan worden onder de naam Aeres.

"We willen het allerbeste onderwijs aanbieden en kunnen dat nu doen voor een groter aantal specialismes", zo motiveert Bastiaan Pellikaan, bestuursvoorzitter van Aeres, de voorgenomen fusie. Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven gaf deze week groen licht voor de fusie, waardoor nu de volgende stappen gezet kunnen worden.

Nieuwe naam wordt Aeres
Zo vallen de beide onderwijsinstellingen als gevolg van de fusie nu al onder één Raad van Bestuur en Raad van Toezicht. De volgende stap is het stroomlijnen van de processen en kijken waar het mogelijk is om zaken te integreren. Dit levert uiteindelijk door middel van een institutionele fusie één AOC op. Als alles goed verloopt dan kunnen alle locaties vanaf studiejaar 2021/2022 onder één naam van start gaan. Die naam wordt Aeres.

Samen bedienen de scholen ongeveer 15.000 leerlingen en 17.000 cursisten, verspreid over twintig vestigingslocaties. Waarmee na de fusie een onderwijsinstelling met behoorlijke omvang ontstaat. Toch hoeven de leerlingen niet te vrezen dat het kleinschalige karakter verloren gaat. "Samen bedienen we een groter aantal leerlingen en studenten die we tegelijkertijd op kleinschalige locaties de veilige leeromgeving kunnen bieden die ze van ons gewend zijn", zo stelt Ilona Dulfer, bestuursvoorzitter Nordwin College. 

Beide organisaties gaan er vooral vanuit dat de fusie ten goede komt aan het groene onderwijs, waarbij de scholen zich vooral richten op Agro, Food en Leefomgeving.