Afbeelding van Wolfgang Ehrecke via Pixabay

Aanvragen vaststelling fritesaardappeltelers

Datum: 3 augustus 2020
Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2020
Door: Jacqueline Tuinenga
De definitieve tegemoetkoming voor fritesaardappeltelers kan je tot 15 september aanvragen. Deze regeling is in het leven geroepen om ondernemers die getroffen worden door de coronacrisis te compenseren. Welke bewijsstukken je voor de aanvraag van de tegemoetkoming moet meesturen hangt af van de hoogte van je tegemoetkoming.

Wanneer de tegemoetkoming waarvoor je vaststelling aanvraagt lager is dan 25.000 euro kan je die nu vaststellen. Is je vaststelling hoger dan 25.000 euro? Dan moet je nog even wachten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft op dit moment namelijk nog niet de bewijsstukken bekend gemaakt die voor deze aanvraag nodig zijn.

Bewijsstukken
Houd er tijdens het aanvragen van de definitieve tegemoetkoming rekening mee dat je de volgende bewijsstukken moet leveren:

  • eHerkenning niveau 1 of hoger;
  • KVK-nummer van je bedrijf. 
  • informatie over de hoeveelheid aardappelen in kilogrammen die je niet kon leveren aan de verwerkende industrie (maar misschien wel aan een andere bestemming);
  • informatie over andere financiële steun en minder kosten door het coronavirus;
  • bewijsstukken die je als bijlage meestuurt.

Eigen verklaring
Je aanvraag moet ook vergezeld zijn van een eigen verklaring. Met deze verklaring geef je aan dat je de vaststellingsovereenkomst naar waarheid hebt ingevuld en je aan de regels houdt. Hierdoor is het niet nodig om de bewijsstukken door een accountant te laten opstellen.

Meer informatie over het aanvragen van een vaststelling voor Fritesaardappeltelers vind je op de site van de RVO.