Chauffeur Omur

Rijoptimalisatie

Veilig rijden, brandstof besparen en milieuvriendelijk rijden. Grote voordelen die je kunt behalen met kleine veranderingen in je rijgedrag. Dat noemen we rijoptimalisatie. Je bespaart al snel 10 tot 15 procent brandstof. Dat betekent dat deze cursus een behoorlijk financieel voordeel op kan leveren én goed is voor het milieu. Naast rijoptimalisatie is er ook aandacht voor de chauffeur zelf: hoe zit je goed? Hoe ga je om met werkdruk?

De training rijoptimalisatie draait om de praktijk, maar áchter die praktijk zit wel een stuk theorie. De verhouding theorie-praktijk op de cursusdag wisselt per opleider. Sommigen bieden de theorie als e-learning aan.

Tijdens het praktijkgedeelte van de cursus zal je veel rijden. Dat doe je in principe in een eigen voertuig, want dat ken je immers het beste. Voorwaarde is wel dat je voertuig voorzien is van een verbruiksmeter, zodat de invloed van de rijstijl op het brandstofgebruik goed in kaart kan worden gebracht. Tijdens het rijden gaan we in op de invloed die een chauffeur heeft op het brandstofverbruik en op anticiperend rijdgedrag om veiliger te rijden en schades te verminderen. Ook kijken we naar chauffeurscomfort, omgaan met werkdruk en de juiste zithouding.

Bijzonderheden

Deze cursus telt mee voor 7 uur nascholing (praktijk) voor Code 95. De kosten voor registratie van de punten voor Code 95 bedragen € 25,00 per deelnemer. Kan ook op locatie worden georganiseerd. Daarvoor geldt een minimum aantal deelnemers van 2 personen .Voor een offerte op maat kun je je inschrijven via deze pagina hier. De cursus start in principe op het eigen bedrijf, maar in overleg kunnen andere afspraken worden gemaakt.