Speldjesregeling per 1 januari 2014

14 januari 2014
In de afgelopen jaren hebben reeds vele jubilarissen het CUMELA-speldje opgespeld gekregen. Het is een teken van waardering en erkenning voor hun inzet. Een dergelijke onderscheiding is natuurlijk alleen voor bijzondere gelegenheden. Hieronder kunt u op hoofdlijnen lezen wanneer de ondernemer, bestuurder of medewerker in aanmerking komt voor een zilveren - of gouden speldje of een hangertje wanneer het een dame betreft.

Naast het speldje en het collier met hangertje kan er nu ook gekozen worden voor de CUMELA pen (chapeau pen). Deze pen zit in een prachtige houten box. De pennen moeten wel zelf meegenomen worden, ze worden niet opgestuurd.

Jubilerende bedrijven
Een zilveren CUMELA-speldje/hangertje kan aangevraagd worden ter gelegenheid van een 25-jarig of meer bedrijfsjubileum. Wanneer een ondernemer een jubileum van 50 jaar of meer viert kan een gouden speldje/hangertje aangevraagd worden. Het zilveren – of gouden speldje/hangertje zal dan tijdens de feestelijke bijeenkomst uitgereikt worden op uw locatie door uw bedrijvenadviseur of een andere CUMELA-vertegenwoordiger.

Indien er ter gelegenheid van een jubileum geen feestelijke bijeenkomst plaatsvindt, kan het speldje ook uitgereikt worden tijdens de Algemene Leden Vergadering op de provinciale Contactdag.

Jubilerende werknemers
Een zilveren CUMELA-speldje/hangertje kunt u ook uitreiken aan uw werknemer ter gelegenheid van zijn/haar 25-jarig of meer dienstverband/jubileum.
Uw werknemer komt in aanmerking voor een gouden CUMELA-speldje/hangertje wanneer hij/zij een 40-jarig of meer dienstverband/jubileum te vieren heeft.

Een verzoek tot onderscheiding kan alleen door de werkgever gedaan worden. De werkgever bepaalt zelf waar en wanneer het speldje/hangertje uitgereikt zal worden.

Voor zowel het zilveren als het gouden speldje zullen geen kosten in rekening worden gebracht. 
De exacte regeling kunt u nalezen het bijgevoegde reglement. Dit is als bijlage toegevoegd.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van CUMELA Nederland, tel.nr. (033) 247 49 00 of via info@cumela.nl

Auteur: Theo Felten