Haal de toekomst in huis

20 november 2018
De leerling van nu is de vakman van de toekomst. Veel cumelabedrijven zitten te springen om goede vakmensen en willen daar graag in investeren. Maar hoe leg je het contact met zo’n toekomstige vakman en hoe weet die jongen of dat meisje op het vmbo wat de cumelasector te bieden heeft?

VMBO-leerlingen weten vaak niet precies wat ze willen worden en welke mogelijkheden er in de cumelasector zijn. Maak kennis met deze leerlingen en laat zien wat een prachtig vak we hebben. Een mooie mogelijkheid om leerlingen te ontmoeten is ‘vmbo on stage’, regionale evenementen waar leerlingen informatie over allerlei beroepen krijgen. Verschillende cumelabedrijven werken al mee aan zo’n ‘beroepenfeest’ en zijn daar heel enthousiast over. Geïnteresseerd? Kijk op de website 'onderwijs on stage' of ‘vmbo on stage’ ook bij u in de buurt wordt georganiseerd en hoe je kunt deelnemen. Veel evenementen worden in de wintermaanden georganiseerd zodat leerlingen hun keuze voor het komend schooljaar kunnen maken.

In deze periode hebben ook veel MBO- en HBO-scholen open dagen, op de website Groen Grond Infra staat een overzicht en data. Scholen vinden het plezierig als er bedrijven aanwezig zijn, zij kunnen immers het best aan een toekomstige leerling  uitleggen wat het vak inhoudt. Als er dan ook nog een mooie trekker bij de ingang neergezet wordt, is het beeld compleet. Cumela kan voor flyers, filmpjes, vlaggen e.d. zorgen om een informatiestandje aan te kleden. Een uitgelezen kans om uw bedrijf en de sector te presenteren en wellicht contact te leggen met een leerling die een goed leerbedrijf zoekt. Want het bieden van een stageplaats of leer/werkplek is dè manier om goede vakmensen op te leiden en wellicht een toekomstige medewerker aan u te binden. Met een stagiair of BBL’er haalt u de toekomst in huis!

Heeft u nog vragen of bent u opzoek naar promotiemateriaal? Neem contact op met de medewekers van de Ondernemerslijn via ondernemerslijn@cumela.nl of via telefoonnummer: 033 - 247 49 99.

Auteur: Dick Klop