Bijzonder cadeau voor jubilerend SOMA College

28 september 2018
Het SOMA College bestaat 60 jaar. Dit is donderdag 27 september gevierd met een innovatiemiddag. Bij een feestelijk jubileum hoort ook een cadeau! Namens CUMELA Nederland overhandigde Wim van Mourik een cheque voor een jaar gratis gebruik van de Veilig Vakwerk dienst aan Anke van Bodegom, Voorzitter College van Bestuur SOMA College.

Wim van Mourik gaf in zijn korte speech aan wat de gedachte achter dit cadeau is: 'Veilig Vakwerk is ontwikkeld op verzoek van werkgevers en heeft als doel de veiligheid verbeteren en ongevallen in de sector te voorkomen. Voor leerlingen is het natuurlijk fijn om in een sector te werken waar veiligheid voorop staat. Bij veiligheid hoort voorlichting. Als werknemer moet je weten hoe je veilig werkt en wanneer dat niet zo is. Jullie leerlingen krijgen nu de kans om gebruik te maken van alle veiligheidsvoorlichtingen die voor de cumelasector gemaakt zijn.'

Innovatiemiddag
Tijdens de middag werden presentaties verzorgd door filosoof en trendwatcher Ruud Veltenaar en Prof.dr.ir. Doree. Zij brachten de innovaties en ontwikkelingen zowel in als buiten de sector op indringende wijze naar voren. De volle zaal werd stil bij de gevolgen die in beeld werden gebracht bij onderwerpen als klimaatverandering, kunstmatige intelligentie, de immense druk van ‘rijke’ landen op de aarde en de vraag wat nu belangrijker is: welvaart of welzijn.

Veilig vakwerk dienst
Enkele maanden geleden heeft CUMELA Nederland de dienst Veilig Vakwerk geïntroduceerd. Met deze dienst regel je eenvoudig dat alle werknemers toolboxen ontvangen op hun telefoon. Ook voor het uitvoeren van werkplekinspecties is geen papieren rompslomp meer nodig. Ga voor meer informatie naar: www.veiligvakwerk.nl.

Auteur: Dick Klop