Een veilig 2019!

11 januari 2019
Veiligheid voorop, dat is de beste manier om ongevallen te voorkomen. De praktijk is echter een stuk weerbarstiger. Om u te helpen met het organiseren van veiligheid op het bedrijf is de Veilig Vakwerk dienst ontwikkeld. Een must voor bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben. Daarnaast is het handig voor de registraties van VCA.

Wat is Veilig Vakwerk?
Veilig Vakwerk bestaat uit een portal op de pc en uit een app die beschikbaar is voor alle werknemers. Vanuit de portal worden toolboxen en werkplekinspecties naar de app verzonden. Zo is het op ieder moment mogelijk toolboxen op maat te verzenden, afgestemd op de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Het uitvoeren van werkplekinspecties op de mobiel is makkelijk, want een telefoon is altijd bij de hand. Dit in tegenstelling tot de papieren lijst.
Ook is het voor de werknemer mogelijk om met de telefoon foto’s te verzenden van bijvoorbeeld onveilige situaties of verbeterpunten voor het bedrijf.
De dienst is ontwikkeld met medewerking van cumelabedrijven, VCA auditoren en Stigas.

Aan de slag
Reeds 100 enthousiaste bedrijven zijn u voorgegaan. Zij zijn blij met de dienst omdat het gesprek over veiligheid meer inhoud heeft en omdat verbeterpunten sneller opgepakt kunnen worden via de werkplekinspecties. De dienst biedt handvatten om de veiligheid in het bedrijf te verhogen. Bekijk hier hoe Veilig Vakwerk werkt.
Als u bent ingelogd, stuurt u de werknemers een uitnodiging via de mail. De werknemers installeren de app op hun telefoon en moeten eenmalig inloggen. Vervolgens kunnen zij de app gebruiken en toolboxen inzien, werkplekinspecties uitvoeren en verbeterpunten melden
Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Cumela heeft de ontwikkeling van de app betaald en daarom kunt u het voor een symbolisch bedrag aanschaffen.

Meer informatie en aanmelden?
Kijk op www.veiligvakwerk.nl
 

Auteur: Corina van Zoest-Meester