Over CUMELA Cursuscentrum

10 januari 2017
Het cursuscentrum van CUMELA Nederland verzorgt jaarlijks voor meer dan duizend deelnemers ruim veertig verschillende cursussen. Deelnemers die een cursus Veilig werken langs de weg, Bodemkunde, Bedrijfsleer deel 2, Veilig en zorgvuldig graven, Partner in ruwvoer of bijvoorbeeld een communicatiecursus volgden. Steeds meer leden vinden de weg naar het cursuscentrum.
Waarin onderscheidt dit zich? De cursussen die via het cursuscentrum worden aangeboden, hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit komt doordat er slim wordt ingekocht bij de opleiders en er goede afspraken worden gemaakt. Daarbij sluiten de cursussen aan bij de praktijk die de ondernemer en de medewerker herkennen. De deelnemers aan een cursus zijn allen werkzaam in de cumelasector, zij hebben elkaar wat te vertellen. Er worden ervaringen uitgewisseld en er wordt van elkaar geleerd.
 
Ook worden de leden betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe cursus, zij bepalen mede de inhoud. Een goed voorbeeld hiervan is de cursus Veilig en zorgvuldig graven. Voor de ontwikkeling van deze cursus is aan de leden gevraagd welke onderdelen daarin in elk geval aan de orde moesten komen. Naast de gebruikelijke onderdelen, zoals het doen van een graafmelding, het toepassen van de juiste graaftechniek, het gebruik van detectieapparatuur en het graven van proefsleuven, werden een goede samenwerking, duidelijk communiceren en je verantwoordelijk voelen voor je werk genoemd. Er was behoefte aan een communicatietrainer naast een praktijkopleider. Dit is geregeld. Veilig en zorgvuldig graven is een cursus geworden waarin een communicatietrainer en een praktijktrainer samen de deelnemers opleiden. En met succes.