Een jaar lang zonder cumelasector?!

21 november 2018
Stelt u zich eens voor: wij (de cumelasector) gaan allemaal een jaar op vakantie. Dat is op zich wel een aardige gedachte. Belangrijker is de vraag: Wat merkt Nederland daarvan?

Wat gebeurt er als de hele cumelasector een jaar lang op vakantie gaat? Wat zou jij daar van merken? Dat is de vraag die vier kinderen van cumela-ondernemers in onderstaande video stellen. Met dank aan vier jeugdige Groene Helden uit de cumelasector.

Kinderen vertellen wat er in de sector gebeurt
Vier kinderen vertellen in de video wat wij met z'n allen in de sector doen. De video is zeker niet volledig en toch is het een indrukwekkende lijst. De video is bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8. Zij krijgen door leeftijdsgenoten in rap tempo voorgeschoteld wat er gebeurt in de sector. Aan het einde volgt de opdracht: "Wat zou jij ervan merken als onze ouders (en iedereen in de sector) een jaar op vakantie gaat. Hoeveel dingen kun jij bedenken?" Ga d'r maar aan staan!

Video is onderdeel van een promotiepakket voor kinderen.
Ontvangt u een groep kinderen op uw bedrijf of houdt uw zoon of dochter binnenkort een spreekbeurt over de cumelasector? Dan heeft u met deze video een mooie oefening voor de kinderen.
Naast deze video zijn er magazines en posters beschikbaar. In de magazines 'Buitenwerk' komen jonge mensen aan het woord die enthousiast vertellen over hun vakopleiding Groen Grond Infra óf over hun werk in de sector. 
De posters 'Niet voor binnenzitters!' zijn stoere platen van jongens en meisjes in de cumelasector.

Materiaal bestellen bij CUMELA
De video is hieronder te bekijken en staat op het YouTubekanaal van CUMELA Nederland.
Wilt u graag het MP4-bestand ontvangen? Stuurt u dan een mailtje naar de CUMELA-Ondernemerslijn. Een telefoontje mag natuurlijk ook: 033 - 247 49 99.

Meer informatie over de Groene Helden Challenge
We maakten de video in het kader van de Groene Helden Challenge, een initiatief van het Groenpact.
Kijk op de Facebookpagina van Groene Helden en op groenehelden.nl .
 

Wat gebeurt er als iedereen in de cumelasector een jaar lang op vakantie gaat?

Auteur: Theo Felten